به گزارش نفت دیلی ، طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی تبریز - میاندوآب با هدف افزایش ظرفیت 65 هزار بشکهای انتقال سه فرآورده بنزین، نفت گاز و نفت سفید، در هفته نخست خرداد به بهرهبرداری میرسد.
مجری طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی تبریز - میاندوآب ، کاهش تردد حدود 530 دستگاه تریلر نفتکش از جاده اصلی تبریز - میاندوآب و احداث تلمبه خانه جدید در تبریز را از اهداف این طرح خواند.
سیاوش امیرهاشمی تاکید کرد: این طرح که هم اکنون در مرحله راه اندازی با مواد نفتی و بهره برداری است، شامل احداث تلمبه خانه های جدید در مسیر خط لوله قدیمی و نیز احداث خط لوله جدید به طول 163 کیلومتر بوده است که این خط لوله جدید 14 اینچ می باشد و از محل تلمبه خانه تبریز واقع در جنب پالایشگاه تبریز آغاز می شود و در پایانه میاندوآب پایان می یابد.
وی افزود: خط لوله 6 اینچ مراغه نیز به طول 11 کیلومتر از این خط منشعب می شود که البته این خط لوله قدیمی است و مواد نفتی موردنیاز منطقه را تامین می کند.
مجری طرح خط لوله تبریز - میاندوآب هزینه اجرای این طرح را 260 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: اقلام مورد نیاز این طرح به جز لوله ها را پیمانکار تامین کرده است.
به گفته امیرهاشمی، کاهش ضایعات زیست محیطی، امکان سوخت رسانی به مناطق دوردست و سخت گذر، کاهش بار ترافیک جاده ای ناشی از حمل سوخت، کاهش مصرف سوخت و کاهش استهلاک ناوگان حمل و نقل سوخت و پیشگیری از وقوع حوادثی مانند انفجار و آتش سوزی در خودروهای حامل سوخت، از مهم ترین مزایای اجرای این طرح است.
وی عبور متعدد خط لوله از جاده و اتوبان ها و نیز نقاط سخت گذر، کار و فعالیت در دمای 27 درجه زیر صفر و نیز مشکلات تحصیل اراضی متعلق به نهادهای نظامی و دولتی را از دلایل طولانی شدن اجرای این طرح در منطقه شمال شرق کشور خواند.
مجری طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی تبریز - میاندوآب در باره مشخصات و نحوه طراحی این پروژه گفت: این طرح نخست به صورت تبریز - میاندوآب - ارومیه تعریف شد و قرار بود در دو فاز تبریز - میاندوآب و میاندوآب - ارومیه اجرایی شود که با تصمیم های هیئت مدیره پالایش و پخش فاز یک آن اجرایی و فاز دوم میاندوآب - ارومیه حذف شد.
امیرهاشمی تاکید کرد: با حذف فاز دوم پروژه مقرر شد خط جدیدی از طریق شمال دریاچه ارومیه احداث شود که این خط 14 اینچ بوده و ظرفیت آن 100 هزار بشکه در روز است و در آینده به خطوط لوله ارمنستان متصل خواهد شد.
وی با اشاره به این که طراحی مقدماتی و تفضیلی این پروژه به صورت کامل از سوی مهندسان مشاور پارسیکان اجرا شده و مطالعات زیست محیطی آن به اتمام رسیده است، تاکید کرد: این طرح در مرحله برگزاری مناقصه است، طول خط 240 کیلومتر بوده و لوله های آن تامین شده و در حال انتقال به محل پروژه است.
امیرهاشمی با اشاره به 32 ماه مدت زمان تعیین شده برای اجرای این پروژه گفت: این طرح حدود 70 میلیون دلار بودجه نیاز دارد که پیشنهاد شده است با توجه به محدودیت های آب و هوایی منطقه، با تامین بودجه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، مراحل اجرایی آن هر چه سریع تر آغاز شود.
طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی تبریز - میاندوآب که هم اکنون در مرحله راه اندازی قرار دارد، بخشی از طرح احداث خطوط لوله انتقال و تاسیسات توزیع مواد نفتی شمال کشور است که با هدف اصلاح و توسعه خط لوله فعلی تبریز - میاندوآب از اواسط دهه هشتاد طراحی و از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرا شده است.