مدیر عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی:
جایگاه پتروشیمی ایران با خصوصی سازی ناقص سقوط کرد

به گزارش نفت دیلی، مدیر عامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: جایگاه پتروشیمی ایران پس از خصوصی سازی، در دنیا سقوط کرد.

اصغر ابراهیمی اصل، در نشست هم اندیشی پنجاهمین سال تأسیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی به خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در زمان آغاز خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی مسئولان وقت معتقد بودند که باید برای تشویق بخش خصوصی شرکتهای تولیدی سودده در اختیار آنها قرار گیرد.

وی به جایگاه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دوران مدیریتش اشاره کرد و گفت: جایگاه  این شرکت در دوران مدیریتش در دنیا ٤٥ بود، اما هم اکنون با خصوصی سازی و توقف توسعه، جایگاه آن به شدت سقوط کرده است.

وی با اشاره به آغاز طرح خصوصی سازی صنعت پتروشیمی در دوران مدیریت خود گفت: بنده در همان زمان بر حفظ برند شرکت ملی صنایع پتروشمی تاکید داشتم و معتقد بودم باید با افزایش سرمایه در این شرکت سهام آن را در قالب اصل ٤٤ به بخش خصوصی واگذار کرد و از تکه تکه شدن این شرکت و در نتیجه از دست رفتن مدیریت یکپارچه آن جلوگیری کرد.

ابراهیمی اصل احیای صنعت پتروشیمی را در گرو ایجاد قانون کنسرسیوم و سرمایه گذاری در کشور دانست و گفت: هم اکنون نیاز است همه سرمایه گذاران داخلی با مشارکت مردم در صنعت پتروشیمی حضور گسترده داشته باشند.

وی با اشاره به این که هم اکنون سرمایه در دست مردم حدود ٥٠٠ میلیارد دلار است، افزود: اگر دولت بتواند امنیت سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی را ایجاد کند مردم یا بخش خصوصی و مردم متقاضی سرمایه در این صنعت هستند.

مدیر عامل پیشین شرکت ملی پتروشیمی با بیان این که ایران، روسیه، قطر به ترتیب دارای ١٨، ١٧,٤ و ١٤.٢ درصد از ذخایر گازی دنیا هستند،  گفت: ایران با دارا بودن ١٥٥ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا در رده نخست قرار داد از این رو لازم است در آینده در حوزه پتروشیمی به عنوان صنعت ارزش آفرین پررنگ ترعمل کند.

وی با اشاره به ارزش افزوده موجود در صنعت پتروشیمی گفت: شرکت ان پی سی می تواند در قرن ٢١ لوکوموتیو اقتصاد کشور باشد.

ابراهیمی اصل با بیان این که هم اکنون بیش از ٢٠٠ هزار نوع محصول در صنایع پتروشیمی تولید می شود، گفت: متاسفانه به دلیل توسعه نیافتن صنایع پایین دستی در ایران این رقم کمتر از ١٠٠ نوع است.

وی گفت: به عنوان مثال کشور آلمان در سال ٢٠١٣ بیش از ٦٥ میلیارد دلار از محل فروش محصولات پتروشیمی در آمد زایی داشته است این درحالی است که این میزان درآمد تنها از یک میلیون تن اتیلن به دست آمده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد