قائم مقام وزیر صنعت،معدن وتجارت:
فاز١٢ پارس جنوبی نماد اقتصاد مقاومتی است

به گزارش نفت دیلی، فاز ١٢ پارس جنوبی که در آستانه بهره برداری قرار گرفته است، نمونه ای از تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور به شمار می رود.

مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت،معدن وتجارت، اظهار کرد: پارس جنوبی به عنوان دستاورد ارزشمند صنعتگران و کارشناسان ایرانی می تواند یک موفقیت بزرگ برای کشور باشد.

وی افزود: همه فازهای پارس جنوبی از ظرفیت بالایی برای تامین خوراک مجتمعهای پتروشیمی برخوردارند و تبدیل اتان به اتیلن می تواند خوراک بسیاری از مجتمعهای پتروشیمی را تامین کند که پیامد آن، رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.

     خسرو تاج ادامه داد: میعانات گازی تولیدی در پارس جنوبی سهم بزرگی از صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده که با وارد مدار شدن فازهای جدید شاهد افزایش صادرات غیر نفتی کشور در سالهای آتی خواهیم بود.

    قائم مقام وزیر صنعت،معدن وتجارت با بیان این که ظرفیتهای زیادی برای صادرات انواع محصولات تولیدی در پارس جنوبی وجود دارد گفت: باید با همکاری همه مسئولان، در مسیر کاهش خامفروشی و وابستگی به نفت خام گام برداریم.

    وی افزود: پارس جنوبی، می تواند با تکیه بر تواناییهای موجود در این منطقه یک محل مطمئن برای درآمدهای کشور باشد.

با اجرای فاز ١٢ پارس جنوبی روزانه ١٧,٥ میلیون دلار درآمد ارزی با فرض قیمت نفت ٦٠ دلاری برای هر بشکه میعانات گازی به دست می آید.

فاز ١٢ پارس جنوبی بزرگترین پروژه صنعتی کشور است که در دهه نخست اسفند ماه ٩٣ و پس از گذشت ٩ سال از امضای قرارداد، به صورت رسمی گشایش می یابد.

طرح توسعه فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی ٢٥ تیرماه ١٣٨٤ با هدف استخراج و انتقال روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز از ٤٥ حلقه چاه در میدان گازی پارس جنوبی، از سوی شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد بیع متقابل به شرکت پتروپارس لیمیتد واگذار شد.

با گشایش رسمی فاز ١٢ پارس جنوبی روزانه بیش از ١٧,٥ میلیون دلار و سالانه ٦ میلیارد دلار درآمد (با فرض قیمت ٦٠ دلار برای هر بشکه میعانات گازی) برای کشور به دست می آید.

همچنین براساس برآوردهای انجام شده، بازگشت کل میزان سرمایه‌گذاری طرح در کمتر از ٣ سال از زمان بهره‌برداری محقق می شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد