به گزارش نفت دیلی ، معاون برنامهريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت با اشاره به تزريق كنوني روزانه 118 ميليون متر مكعب گاز به ميادين نفتي، از افزايش حجم گاز تزريقي به روزانه 330 ميليون متر مكعب، در سال 1394 خبر داد.
محسن خجستهمهر افزود: بر اساس بازنگريهاي انجام شده در معاونت برنامهريزي وزارت نفت و ارائه برنامه شركت ملي نفت، برنامه تزريق گاز تا سال 1394 از 247 ميليون مترمكعب قبلي به 330 ميليون متر مكعب در روز افزايش يافته است.
وي با بيان اينكه در ارديبهشت ماه سال جاري ميزان تزريق گاز به ميادين نفتي به 118 ميليون مترمكعب در روز افزايش يافته است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر تزريق گاز در 13 ميدان نفتي واقع در خشكي و دريا صورت مي گيرد.
اسامي 13 ميدان خشكي و دريايي داراي برنامه تزريق گاز
معاون وزير نفت با ذكر جزييات اين ميدانهاي خشكي و دريايي تشريح كرد: اين ميادين شامل بيبيحكيمه، پارسي، پازنان(بازگرداني گاز)، آغاجاري، كرنج، رامشير(تزريق امتزاجي)، گچساران، هفتگل، كوپال، مارون، لبسفيد، دارخوين و درود ميشود.
تزريق روزانه حدود 570هزار بشكه آب به ميدان هاي نفتي
وي با بيان اينكه در سال جاري به شش ميدان نفتي روزانه حدود 570هزار بشكه آب تزريق ميشود، تصريح كرد: بنابراين در مجموع در 19 مخزن نفتي در خشكي و دريا تزريق گاز و آب انجام ميشود و اين مهمترين پروژه صيانتي در ميادين نفتي بوده كه عملا در حال اجرا است.
براساس اين گزارش، تزريق گاز يا آب يكي از راه هاي صيانت از مخازن در برداشت هاي ثانويه و ثالثيه با هدف حفظ فشار مخازن و جلوگيري از افت فشار آنها است. يكي از روش هاي جلوگيري از افت فشار تزريق ماده مناسب به درون زمين بيان شده كه پيش از تزريق معمولا آزمايشات مخزني و ژئوفيزيكي در منطقه انجام مي شود.