به گزارش نفت دیلی، لیبی موفق شد دیروز (یکشنبه، سوم اسفندماه) یک پایانه صادرات نفت را به مدار صادرات نفت بازگرداند و درآمدهای نفتی خود را اندکی بهبود بخشد.
مقامهای رسمی لیبی اعلام کردند که صادرات نفت پایانه الزویتنیه در شرق این کشور پس از نزدیک به یک سال تعطیلی از سر گرفته شد و نیز خط لوله پایانه السریر نیز آزمایش شد.
از سرگیری صادرات نفت لیبی موجب سرازیر شدن درآمدهای نفتی می شود که این کشور هم اکنون به آن به شدت نیاز دارد. لیبی در حال حاضر به دلیل درگیریهای خشونت آمیز میان دولت این کشور و مخالفانش، دچار بحران اقتصادی عمومی شده است.
پایانه الزویتنیه در اختیار نیروهای متعهد به دولت مرکزی لیبی است که در مجامع بین المللی به رسمیت شناخته می شود. درآمدهای حاصل از صادرات نفت به بانک مرکزی این کشور واریز می شود که گفته شده است همه تلاش خود را برای وارد نشدن به مناقشات کرده است.
صادرات نفت لیبی هفته گذشته پس از انفجار در خط لوله انتقال نفت به پایانه الحریقه که موجب تعطیلی این پایانه شد، به زیر ٢٠٠ هزار بشکه در روز سقوط کرد. بیشتر میدانهای نفتی لیبی به دلیل مناقشه بر سر قدرت، تعطیل شده اند.
در همین حال، یکی از مقامهای رسمی لیبی اعلام کرد که نخستین نفتکش پس از نزدیک به یک سال، روز یکشنبه (سوم اسفندماه) در پایانه الزویتنیه بارگیری کرد.
این مقام اظهار کرد میدانهای نفتی ١٠٣ و شرکت نفت حاروق که نفت این پایانه را تامین می کنند نیز تولید خود را از سر گرفته اند. یک نفتکش یونانی پس از بارگیری ٧٥٠ هزار بشکه نفت در پایانه الزویتنیه، عصر یکشنبه لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کرد.
هنوز مشخص نیست چه مقدار از محتوای انبار نفتکش یونانی از نفت ذخیره شده در پایانه تامین شده است. میدان نفتی ١٠٣ تولید خود را با ١٥ هزار بشکه نفت در روز شروع کرد، در حالی که شرکت نفت حاروق نیز در میدان عامر روزانه ١٤ هزار بشکه نفت تولید می کند.
در همین حال، مهندسان در پایانه السریر، بزرگترین پایانه صادرات نفت لیبی و یکی از چهار پایانه نفتی شرق این کشور، موفق به آزمایش خط لوله انتقال نفت به این پایانه شدند که در اثر انفجار هفته گذشته آسیب دیده بود.
عمران الزویه، سخنگوی پایانه السریر گفت: ما به صورت آزمایشی انتقال نفت را آغاز کردیم تا ببینیم تعمیرات چگونه بوده است، به احتمال فراوان نتایج نهایی آزمایش تا فردا مشخص می شود.