به گزارش نفت دیلی، شرایط ژئوپلتیکی در برخی کشورهای عضو اوپک و نیز آب و هوای نامساعد موجب کاهش تولید نفت این سازمان بزرگ نفتی در ماه فوریه ٢٠١٥ شده است.
تازه ترین اطلاعات خبرگزاری رویترز از داده های حمل و نقل دریایی، اطلاعات منابع در شرکتهای نفتی، اوپک و مشاوران صنعت نفت روز جمعه (هشتم اسفندماه) نشان داد که عرضه نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه فوریه ٢٠١٥ کاهش یافت.
این افت عرضه نفت در اوپک به دنبال شرایط بد آب و هوایی در عراق که موجب تاخیر در ارسال محموله های نفتی این کشور شد، رخ داد. این موضوع موجب کند شدن نرخ رشد عرضه نفت عراق، دومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک شد.
همچنین، براساس این تحقیقات، تولید نفت عربستان در ماه فوریه اندکی افزایش یافت تا نشان دهد که بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک همچنان بر راهبرد نفتی خود استوار است. این کشور بر حفظ سهم بازار تمرکز دارد و قصد ندارد که تولید نفت خود را برای کاهش عرضه مازاد نفت در بازارهای جهانی کم کند.
حجم عرضه نفت کشورهای عضو اوپک نشان می دهد که این سازمان در ماه فوریه ٢٩ میلیون و ٩٢٠ هزار بشکه نفت تولید کرده است. تولید نفت اوپک در ماه ژانویه ٢٠١٥ به ٣٠ میلیون و ٢٧٠ هزار بشکه رسیده بود.
مهمترین دلایل کاهش تولید نفت اوپک حوادث ناخواسته بوده است. شرایط بد آب و هوایی در عراق و ناآرامی در لیبی بزرگترین این دلایل بوده است.
اولیویه جاکوب، تحلیلگر نفتی موسسه پترومتریکس، گفت: ممکن است اوپک تولید نفت خود را کاهش نداده باشد اما عرضه نفت در جنوب عراق کاهش یافته است.
بیشترین مقدار کاهش عرضه مربوط به پایانه های جنوبی عراق می شود که بدی آب و هوا مانع از تحویل بموقع محموله های نفتی در آنها شد. در همین حال، صادرات نفت پایانه های شمالی این کشور اندکی افزایش یافت.
یک روز کاری دیگر در ماه فوریه باقی مانده است و احتمال می رود که سطح عرضه نفت اوپک بیشتر شود. اما چنانچه سطح عرضه نفت اوپک ٢٩ میلیون و ٩٢٠ هزار بشکه در این ماه باقی بماند، اوپک کمترین مقدار عرضه نفت از ماه ژوئن ٢٠١٤ را تجربه می کند.
صادرات نفت عراق در پایانه های جنوبی در ماه فوریه ٢٠١٥ کاهش یافت و به دو میلیون و ٥٠ هزار بشکه در روز رسید، در ماه ژانویه صادرات نفت این منطقه دو میلیون و ٣٩٠ هزار بشکه در روز بود.
یکی دیگر از اعضای اوپک که در ماه فوریه تولید نفتش کاهش چشم افسایی داشت لیبی است. بیشتر پایانه ها و میدانهای نفتی این کشور به دلیل جنگ داخلی تعطیل شده است که صادرات نفت این کشور را به کمتر از روزانه ٢٧٠ هزار بشکه رساند.