به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي از احداث مجتمعهاي پتروپالايشگاهي ادغامي خبر داد و تشكيل انجمن بين المللي پتروشيميايي را پيشنهاد كرد.
عبدالحسين بيات در نهمين همايش بينالمللي پتروشيمي اظهار داشت: هدف اصلي از برگزاري اين همايش تبادل نظر با دارندگان تكنولوژيهاي جديد، معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري، يافتن زمينههاي همكاري در مواردي نظير گسترش حضور در بازارهاي جهاني، بررسي تأثيرات زيستمحيطي، روشهاي كاهش قيمت تمام شده و ارتقا كيفيت محصولات، بررسي تأثيرات بحران اقتصادي در بازار محصولات پتروشيمي، بررسي طرحهاي پتروپالايشگاهي ادغامي، ارائه توانمنديهاي كشور در بخشهاي مهندسي ساخت داخل و نفت و همچنين شناساندن بهتر موقعيت صنايع پتروشيمي ايران در منطقه و جهان است.
وي افزود: ظرفيت توليد محصولات صنعت پتروشيمي ايران در ابتداي سال 1387 به حدود 38 ميليون و 600 هزار تن در سال رسيد و طي 3 سال گذشته 27 طرح توليدي و سرويسهاي جانبي به ظرفيت 12 ميليون و 800 هزار تن با سرمايهگذاري 9 ميليارد و 300 ميليون دلار به بهرهبرداري رسيده است.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي اضافه كرد: در عين حال بزرگترين واحد الفين جهان در شركت پتروشيمي جم با ظرفيت توليد يك ميليون و 300 هزار تن اتيلن در سال در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در بندر عسلويه از جمله طرحهاي راهاندازي شده در همين دوره است.
وي اظهار داشت: در پايان سال گذشته توليد محصولات صنعت پتروشيمي بيش از 50 ميليون تن در سال از انواع محصولات پليمري، آروماتيكي، كود و مواد شيميايي بوده است كه از اين ميزان در حدود 18 ميليون تن انواع محصولات پتروشيميايي به ارزش بيش از 11 ميليارد و 500 ميليون دلار صادر شده و بيش از 13 ميليون تن نيز در بازارهاي داخلي به فروش رسيده است.
بيات گفت: در حال حاضر صنعت پتروشيمي ايران اجراي بيش از 65 طرح با ظرفيت 66 ميليون تن در سال و سرمايهگذاري 50 ميليارد دلار در اين خصوص را برنامهريزي كرده است كه از جمله آنها به 8 طرح متالون و 9 طرح اوره و آمونياك ميتوان اشاره كرد.
وي تأكيد كرد: نكته حائز اهميت در اين ارتباط جهتگيري صنعت پتروشيمي در استفاده از مزيت خوراك گاز طبيعي و استفاده از توان بخش خصوصي در سرمايهگذاري و اجراي طرحها است.
مديرعامل شر كت ملي پتروشيمي تصريح كرد: با توجه به چشماندازي صنعت پتروشيمي ايران در افق 1404برنامهريزي لازم جهت دستيابي به مقام اول در منطقه از نظر ارزش توليدات پتروشيمي در دست تدوين است. چنان كه در اين برنامهها توسعه پايدار صنعت پتروشيمي از طريق تقويت و تكميل زنجيره ارزش و با تمركز بر گسترش صنايع تكميلي مدنظر قرار گرفته است.
بيات اضافه كرد: رويكرد ديگر متوليان صنعت پتروشيمي كشور جهت تحقق اهداف بلندمدت، احداث مجتمعهاي پتروپالايشگاهي ادغامي كه در برنامههاي توسعه تحت بررسي قرار دارد.
وي افزود: در اجراي اين مهم شركت ملي صنايع پتروشيمي از مشاركت بخش خصوصي داخلي و خارجي در زمينههاي سرمايهگذاري دانش فني، ساخت تجهيزات و همچنين، تحقيق و توسعه استقبال ميكند.
وي تأكيد كرد: با توجه به اجراي اصل 44 قانون اساسي بخش عمده سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي در شركتهاي تابعه به بخش خصوصي واگذار شده است و با واگذاري سهام دولتي باقي مانده در 15 شركت ديگر در قالب هلدينگ خليجفارس عملا مالكيت شركت ملي صنايع پتروشيمي در شركتهاي توليدي به بخش خصوصي واگذار ميشود.
بيات اضافه كرد: اين شركت با رويكرد يك سازمان حاكميتي، توسعهاي به ايفاي نقش به عنوان سياستگذار، هدايتگر و ناظر بر برنامههاي توسعهاي به خدمات خود ادامه ميدهد چنانچه در سازمان جديد هدف برقراري توازن و ارتباط منطقي بين دولت و صنعت از يك طرف و هدايت يك صنعت مدرن با مكانيزمهاي پيشرفته رشد از طرف ديگر است.
مديرعامل شركت ملي پتروشيمي افزود: چارچوب وظايف اين سازمان در بخشهاي سياستگذاري، اجرا نظارت و ارزيابي و هماهنگي با ساير مراجع تعريف شده است به طوري كه در بخش سياستگذاري طراحي زنجيره ارزش صنعت پتروشيمي با توجه به قابليتها و مزيتهاي رقابتي كشور و تدوين سياستها و توسعه بخشي پتروشيمي در صنايع پايه مياني و تكميلي از اهم وظايف تعيين شده است.
وي اظهار داشت: در بخش اجرا نيز مشاركت در سرمايهگذاري با بخش غيردولتي تا سقف 49 درصد در مناطق كمتر توسعه يافته و يا در زمينه فناوريهاي نوين و صنايع پرخطر ايجاد زيربناهاي اقتصادي و زير ساختها با اولويت مناطق كمتر توسعه يافته تعيين شده است.
وي اضافه كرد: همچنين صدور مجوزهاي لازم جهت سرمايهگذاري و حمايت از شركتهاي مختلف در حوزه صنعت پتروشيمي از وظايفي كه به عهده شركت حاكميتي، توسعهاي گذاشته شده است.
بيات اظهار داشت: عليرغم خصوصيبودن اكثر طرحهاي در دست اجرا و آتي صنعت پتروشيمي كشور شركت ملي صنايع پتروشيمي با توجه به رسالت خود در حمايت و تأمين تسهيلات بخش خصوصي و بسيج امكانات به منظور تحقق اهداف سند چشمانداز كشور در حوزه صنعت پتروشيمي اقدامات لازم به منظور مساعدت در تأمين منابع مالي طرحها نظير معرفي به بانكهاي ايراني معرفي به حساب ذخيره ارزي و صندوق توسعه ملي معرفي به سازمان سرمايهگذاري و كمكهاي فني و اقتصادي ايران و انتشار اوراق مشاركت، ارز و ريالي را انجام خواهد داد.
وي گفت: اين شركت تاكنون حداكثر توان خود را جهت ايجاد تسهيلات و امكانات زير بنايي و به روزهاي جانبي متمركز در مناطق اقتصادي ويژه پتروشيمي ماهشهر و عسلويه با احداث فرودگاههاي اختصاصي، اسكلههاي مدرن و مخازن ذخيره مشترك انجام داده است.
مديرعامل شركت پتروشيمي اظهار داشت: درعين حال ايجاد مناطق جديد ويژه اقتصادي براي توسعه متمركز صنعت پتروشيمي در مناطق چاربهار، كيش، قشم، لاوان و همچنين احداث پاركهاي شيميايي نيز در دست بررسي است.
وي در انتها گفت: در همين گردهمايي اعلام ميكنم كه جمهوري اسلامي ايران تشكيل انجمن بينالمللي پتروشيميايي را به منظور اتخاذ سياستها و برنامه ريزيهاي كلان اين صنعت كه بتواند منافع ذينفعان را تأمين كند پيشنهاد مينمايد.