به گزارش نفت دیلی، ٥٤٦ کیلومتر از خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده منطقه اصفهان پیگرانی هوشمند شد.
رییس حفاظت از خوردگی خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان، با بیان این که پیگرانی خطوط لوله این منطقه در چند مرحله بوسیله دو پیمانکار داخلی انجام شده است،اظهار کرد: نتایج این عملیات به منظور برنامه ریزی برای تعمیر، مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
سید محمد علی مهاجر افزود: هم اکنون کارشناسان و متخصصان واحد مهندسی خوردگی، محل دقیق نقاط آسیب دیده را شناسایی و در حال ترمیم آن هستند.
وی گفت:پیگ هوشمند بر گرفته از واژه لاتین (Intelligent PIG یا Smart PIG) است که به عنوان یکی از راههای ایمن تمیزکاری، نظارت بر بدنه و ضبط اطلاعات هندسی لوله های انتقال نفت و فرآورده های آن و در نهایت شناسایی خوردگی (بدون توقف عملیات انتقال،) کاربرد دارد.
رییس واحد مهندسی خوردگی عنوان کرد: در مرحله اول ارسال پیگ هوشمند، سه نقطه فرو رفتگی (دنت) در خط لوله مارون در محدوده گردنه زره استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شد و یکی از آنها به خاطر حساسیت بیشتر، تعویض شد.
وی با بیان این که پیشتر هر ١٠ سال یکبار پیگرانی هوشمندانجام می شود، تصریح کرد:هم اکنون این عملیات با رعایت استانداردهای جهانی هر ٥ سال یکبار با هدف حفظ خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی، انجام می شود.
رییس حفاظت از خوردگی خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان گفت: هم اکنون با تلاش شبانه روزی همکاران این شرکت،خط لوله انتقال نفت خام مارون و سایر خطوط انتقال فرآورده به بهترین نحو به مبادی مصرف منتقل می شود.
به گفته وی خوردگی، به تخریب یا فاسد شدن یک شی در اثر واکنش با محیط پیرامون آن گفته می شود که لوله های انتقال مواد نفتی نیز از این موضوع مستثنی نیستند.
مهاجر تاکید کرد: عوامل پیچیده ای در ایجاد خوردگی خط انتقال نفت مارون به اصفهان نقش دارند که از این میان می توان به عبور این خط از اقلیمهای مختلف، شرایط جوی و جنس متفاوت خاک و همچنین اختلاف ٢٨٠٠ متری ارتفاع از ابتدا تا انتهای آن اشاره کرد.
او افزود: همکاران ما با کار شبانه روزی این مسیر را پایش و با روش های مختلف نصب نیم لوله، پوشش کامپوزیت، نصب کلمس، برش، تعویض لوله و... تعمیر و نگهداری می کنند.
وی با بیان اینکه محدوده حساس مربوط به خطوط انتقال مواد نفتی به دو گروه تقسیم می شوند،گفت: گروه اول شامل مناطق شهری و روستاهای همجوار خطوط انتقال مواد نفتی می شود که شهروندان در این محدوده ها زندگی می کنند و حفاظت از جان و مال آنها در مقابل آسیبهای احتمالی اهمیت ویژه ای دارد
مهاجر ادامه داد: گروه دوم هم شامل؛ مناطق حساس زیست محیطی مانند، چشمه ها، رودخانه ها، سدها و ... هستند که این مهم نیز از اولویتهای کاری شرکت محسوب می شود.
وی همچنین بر توجه مردم به تابلوهای نشانگر حریم خطوط لوله و رعایت فاصله قانونی با آن در خصوص هر گونه عملیات ساخت و ساز، راه سازی، عبور لوله، نصب تیرپایه برق و کشاورزی تاکید و تصریح کرد: هرگونه تعرض به حریم خطوط لوله منجر به خسارتهای جانی و مالی و زیست محیطی شده و بخشهای زیادی از تاسیسات پایین دستی صنایع نفت کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد.
منطقه اصفهان دارای حدود ٨٠٠ کیلومتر خطوط انتقال نفت خام و فرآورده های آن با اقطار مختلف ٣٦ تا ٨ اینچ است که روزانه بیش از نیم میلیون بشکه نفت خام و حدود ٣٠٠ هزار بشکه فرآورده های نفتی را منتقل می کند که این حجم معادل حدود ٢٢ درصد انتقال مواد نفتی در کشور است.