به گزارش نفت دیلی، مقامهای اوپکی همچنان بر راهبرد حفظ سهم بازار در نشست ماه ژوئن تاکید دارند، در آن زمان مقامهای اوپکی پیش بینی می کردند که قیمتها تا پایان سال بهبود می یابد که دلیل آن انتظار برای تقاضای بالای نفت خام بود.
اما این پیش بینی ها با توجه به افت اخیر قیمتهای جهانی نفت خام تغییر کرده اند و این در حالی است که نگرانیها درباره دورنمای تقاضا در چین تغییر کرده است.
سومین مقام اوپکی گفت: انتظار می رود قیمتهای جهانی نفت خام همچنان تا پیش از افزایش پی بینی شده برای تقاضای جهانی نفت خام در سال ٢٠١٦، تحت فشار باشند، انتظار می رود قیمتها به سطوح ٥٥ تا ٦٠ دلار برای هر بشکه برسد.
اوپک هم اکنون پیش بینی می کند که تقاضای جهانی نفت خام سال آینده با یک میلیون و ٣٤٠ هزار بشکه رشد همراه شود، در حالی که این مقدار برای امسال یک میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه در روز پیش بینی شده است، همچنین انتظار می رود با کند شدن رشد تولید کشورهای غیر عضو اوپک تقاضا برای نفت خام اعضای اوپک افزایش یابد.
اگرچه تقاضا برای نفت خام چین تاکنون قوی بوده و پکن با بهره مندی از قیمتهای پایین در حال پر کردن مخازن ذخیره سازی خود است.
مصرف کنندگان با وجود کند شدن نرخ رشد اقتصادی هزینه های خود را حفظ کرده اند، هم اکنون در پی کاهش ارزش یوان نشانه ای از تضعیف اقتصاد مشاهده می شود.
مقامهای اوپکی و منابع صنعتی می گویند که برای عربستان تغییر سیاست کنونی دشوار است، در حالی که هم اکنون ایران و عراق به دنبال افزایش تولید و عرضه نفت خام خود هستند.
یک منبع صنعتی و یک کارشناس اوپک گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره کاهش قیمتها نگران هستند، اما نشانه ای از تغییر راهبرد حفظ سهم در بازار وجود ندارد مگر عربستان سعودی در این زمینه پیشقدم شود.
وی افزود: عربستان همچنان بر تصمیم خود مصر است و همپیمانان این کشور نیز پیرو این سیاست هستند.
افزون بر تردیدها درباره اوضاع اقتصادی چین همچنان نگرانی ها درباره مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی وجود دارد و اوپک پیش بینی می کند که بازار هم اکنون با بیش از دو میلیون بشکه در روز مازاد عرضه روبروست.
تولید نفت خام عربستان سعودی و عراق، نخستین و دومین تولید کننده اوپک، امسال به اوج رسیده است و دیگر تولید کنندگان مانند روسیه همچنان تولید خود را در سطوح بالا حفظ کرده اند.
اوپک تا پیش از صدو شصت و هشتمین نشست عادی این سازمان در وین اتریش نشستی برگزار نمی کند، در حالی که بر اساس اساسنامه اوپک برای برگزاری نشست فوق العاده باید بیشتر اعضای این سازمان موافق باشند، اما در شرایط کنونی به نظر می رسد عربستان موافق برگزاری چنین نشستی نیست.
یک مقام اوپکی گفت: نشست فوق العاده اوپک نیازمند هماهنگی و توافق نظر میان اعضاست و به نظر من در شرایط کنونی هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد.
اوپک از سال ٢٠٠٨ تاکنون هیچ نشست فوق العاده ای برگزار نکرده است؛ بر اساس تصمیم ١٢ وزیر نفت عضو اوپک قرار است صدو شصت و هشتمین نشست عادی این سازمان چهارم دسامبر ٢٠١٥ (١٣ آذرماه ١٣٩٤) در مقر دائمی اوپک در وین اتریش برگزار شود.
به طور معمول رئیس دوره ای اوپک با رایزنی با دیگر اعضا و دبیرکل و در صورت توافق نظر میان کشورهای عضو، این سازمان می تواند نشست فوق العاده برگزار کند.
ریاست دوره ای اوپک هم اکنون بر عهده وزیر نفت نیجریه است.
همه تصمیمهای وزیران نفت اوپک بر اساس اجماع میان اعضا صورت می گیرد، از این رو ١٢ عضو این سازمان باید برای برگزاری نشست فوق العاده اعلام آمادگی کنند