مکاتبه الجزایر با اوپک در باره ادامه روند کاهشی قیمت نفت

به گزارش نفت دیلی، الجزیره در نامه ای رسمی مباحثی را با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مطرح کرده است تا شاید فضای قیمت پایین نفت در بازارهای جهانی کمی متعادل تر شود.

افراد مطلع از این نامه گفتند که در این نامه الجزایر به سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) هشدار داده است که در صورت ادامه افت قیمت نفت در بازار، اعضای این سازمان باید به فکر راهبردی تازه برای فعالیتهای خود باشند، این تازه ترین نشانه از فشار ایجاد شده روی اعضای اوپک به شمار می رود.

به گفته این افراد، صالح خبری، وزیر انرژی و معادن الجزایر هفته گذشته نامه ای به دبیرخانه اوپک فرستاد و در آن از قیمت پایین نفت ابراز نگرانی کرد؛ قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از تصمیم اوپک برای ثابت نگه داشتن سقف تولید خود در نشست ژوئن با افت شدیدی روبرو بوده است.

قیمت هر بشکه نفت خام شاخص برنت دریای شمال که در آن زمان ٦٢ دلار معامله می شد، این روزها به سطوح ٤٥ دلار برای هر بشکه رسیده است.

به گفته یکی از این افراد، در این نامه از اوپک خواسته شده است تا در این باره اقدامی انجام دهد ، اما سخنی از جزئیات و چگونگی اقدامهای احتمالی به میان نیامده است.

یکی دیگر از افرادی که در جریان این نامه نگاری بوده، گفت: الجزایر خواستار همکاری بیشتر تولیدکنندگان غیر عضو اوپک است.

تعدادی از اعضای اوپک که اقتصاد آنها به شدت وابسته به نفت است در پی افت شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی متحمل صدمه های جدی در اقتصاد خود شده اند که الجزایر یکی از این کشورهاست.

با وجود افت شدید قیمتها، تولیدکنندگان اوپک، از جمله عربستان سعودی، همچنان با تمام قوا به عرضه نفت در بازارهای جهانی مشغولند و معتقدند که به دنبال حفظ سهم بازار هستند، این در حالی است که تولید کنندگان غیر عضو اوپکی مانند آمریکا و کانادا نیز همزمان تولید خود را افزایش داده اند.

هفته گذشته ونزوئلا نیز از اوپک درخواست کرد که نشستی فوق العاده برای بررسی قیمت نفت در بازارهای جهانی تشکیل دهد که البته هیچ پاسخی از آن دریافت نکرد.

بیشتر افزایش تولید اوپک هم اکنون از سوی عربستان صورت می گیرد.

مقامهای عربستانی می گویند هدف آنها از افزایش عرضه به بازار بیرون راندن تولیدکنندگان شیل اویل آمریکاست. البته این گفته تا حدودی منطقی است، اما در شرایطی که امکان رفع تحریمهای غرب علیه ایران به بالاترین حد خود رسیده است، این کشور با افزایش عرضه نفت خام به بازار باز نیز می تواند قیمتها را با چالش روبرو کند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد