حضور شرکت‌های خصوصی در بخش بالادستی صنعت نفت افزایش می‌یابد

 

.

وی با اشاره به پایین بودن ضرایب بازیافت کشور گفت: اگر هزینه پروژه های EOR و IOR برای این میزان افزایش 25 میلیارد دلار باشد، در طول برنامه پنجم سالیانه باید 5 میلیارد دلار روی این پروژه ها (EOR و IOR) هزینه کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: با توجه به این که ظرفیت مخازن نفت و مایعات گازی درجای ایران بیش از 700 میلیارد بشکه است، اگر یک درصد افزایش بازیافت را به نسبت این حجم محاسبه کنیم، دستاورد آن افزایش 7 میلیارد بشکه به ذخایر کشور است که ارزش حاصل از آن حدود 500 میلیارد دلار می شود، البته این درآمد در طول دوره عمر مخزن حاصل خواهد شد.

قلعه بانی تصویب قوانین، تعیین چارچوب های تجاری و تهیه فرآیندهای حقوقی و قراردادی جدید، افزایش تحقیقات و آموزش در زمینه فناوری و مدیریت افزایش بازیافت و ایجاد و تاسیس یک مرکز ملی اطلاعات نفتی و گازی را از راهکارهای اصلی برای تحقق افزایش بازیافت نفت و گاز در میدان های نفتی برشمرد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب برای گسترش اکتشاف نفت و گاز و شناخت کامل منابع کشور، همچنین افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز متناسب با حجم ذخایر کشور به منظور تامین مصرف داخلی حداکثر جایگزین با فرآورده های نفتی، از مهم ترین سیاست های کلی ابلاغ مقام معظم رهبری در بخش نفت و گاز است.

وی کاهش شدت انرژی کشور به کمتر از سه دهم (معادل تن نففت خام به ازای 1000 دلار تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال 2000)، حفظ جایگاه ظرفیت دوم تولید کننده نفت خام در اوپک، دستیابی به جایگاه دوم جهانی در ظرفیت تولید گاز طبیعی، دستیابی به جایگاه نخست منطقه از لحاظ ارزش تولید مواد و کالاهای پتروشیمی و رسیدن به جایگاه نخست فناوری و گاز در منطقه را از جمله محورهای مهم چشم انداز صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران در افق سال 1404 اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در باره ماده 130 برنامه پنجم توسعه در زمینه ضرورت افزایش ضریب بازیافت گفت: به منظور افزایش ضریب بازیافت مخازن کشور در طول برنامه به میزان یک درصد، وزارت نفت موظف است در سال اول برنامه، برنامه جامع صیانتی و ازدیاد برداشت از مخازن هیدروکربوری را با رعایت اولویت بندی مخازن به تفکیک نواحی خشکی و دریایی تهیه و برای حسن اجرای آن اقدام های لازم را انجام دهد.

وی اظهار داشت: حفظ و تقویت قدرت رقابتی ایران در اوپک، تنوع در روش های جذب سرمایه و ایجاد تحول با ورود بخش های غیر دولتی به فعالیت های بالادستی نفت و گاز و تنوع شرکت ها و ذی نفعان، از جمله عوامل تحول در نظام توسعه و بهره وری صنعت نفت است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران واگذاری مدیریت و بهره برداری بخشی از تاسیسات، واگذاری مدیریت و بهره برداری از کل تاسیسات شامل چاه های نفت و گاز، اکتشاف و بهره برداری از سوی بخش خصوصی، ایجاد شرکت مشترک ایرانی- خارجی، پیش فروش محصولات یک طرح همراه با واگذاری بهره برداری برای یک دوره معین، تاسیس شرکت بالادستی نفت و گاز بر اساس نظامات تجاری بین المللی و استفاده از مدل تامین مالی، بهره برداری و مالکیت را از راهکارهای قراردادی برای ورود شرکت های صاحب صلاحیت به بخش بالادستی خواند.

وی در باره راهکار دوم قراردادی برای ورود شرکت های صاحب صلاحیت به بخش بالادستی صنعت نفت (واگذاری مدیریت و بهره برداری کل تاسیسات شامل چاه ها) گفت: واگذاری بهره برداری و مدیریت کل تاسیسات در حال تولید یک میدان نفتی یا چند میدان مجاور شامل چاه ها و تاسیسات سرچاهی و فرآورش به شرکت ها یا کنسرسیوم های صاحب صلاحیت بر اساس شرایط قراردادی اعم از فنی، مالی و بازرگانی برای مدت پنج تا 10 سال، از جمله شرایط این راهکار است که در این زمینه پیمانکار می بایست تعهدهایی را به شرکت ملی نفت ایران دهد.

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران شرکت های توسعه ای، سرمایه گذاری نفت و انرژی، حفاری و تامین کنندگان کالا را از جمله بازیگران بخش خصوصی در صنعت بالادستی اعلام کرد و گفت: در آینده تعداد بازیگران عرصه بالادستی صنعت نفت ایران افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران صبح امروز (دوشنبه نهم خرداد) در نخستین همایش بهره وری و تعالی در صنعت نفت با بیان این که یک درصد از افزایش بازیافت در میدان های نفتی و گازی کشور، بیش از 100 میلیارد دلار درآمد بیشتر برای کشور به همراه دارد، گفت: با توجه به میزان ذخایر 155 میلیارد بشکه ای نفت قابل برداشت ایران، اگر تنها بتوان یک درصد میزان بازیافت از مخازن را طی یک دوره زمانی پنج ساله افزایش داد، این به معنای افزایش ارزش ذخایر کشور به بیش از 100 میلیارد دلار خواهد بود




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد