با سرمایه‌گذاری 150 میلیارد دلاری در صنعت نفت در برنامه پنجم
بهره‌وری سرمایه در بخش بالادستی نفت 14 درصد افزایش می‌یابد

به گزارش نفت دیلی، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت گفت: چنانچه در برنامه پنجم 150 میلیارد دلار در بخش بالادستی نفت سرمایه گذاری شود، بهره وری سرمایه در بخش بالادستی 14 درصد در پایان برنامه پنجم توسعه ارتقا می یابد.

محسن خجسته مهر در این همایش با بیان این که در برنامه پنجم توسعه باید 150 میلیارد دلار در بخش بالادستی سرمایه گذاری شود، افزود: 100 میلیارد دلار آن باید از محل تسهیلات مالی خارجی، بیع متقابل و بانک های داخلی و حدود 50 میلیارد دلار آن نیز از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت تامین شود.

به گفته وی، از این میزان 32 میلیارد دلار برای نگهداشت توان تولید، 4 میلیارد دلار آن برای اکتشاف نفت و گاز، 34 میلیارد دلار برای توسعه میدان های نفتی، 75 میلیارد دلار برای توسعه میدان های گازی و 5 میلیارد دلار نیز برای توسعه طرح های میان دستی باید سرمایه گذاری شود.

این مقام مسئول در وزارت نفت گفت: اگر این میزان در بخش بالادستی نفت سرمایه گذاری شود، تولید نفت خام به 4 میلیون و 700 هزار بشکه در روز، تولید گاز به یک میلیارد و 470 میلیون مترمکعب، میعانات گازی به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز خواهد رسید و 350 میلیارد دلار ارزش افزوده در سال 94 باید محقق شود.

خجسته مهر با بیان این که نظام برنامه ریزی صنعت نفت به سمت بهره وری و ارتقای کارایی در حرکت است، افزود: همه سیاست ها و استراتژی های صنعت نفت بر این موضوع محقق شده است که بهره وری از برنامه به کف پروژه ها سرایت کند.

وی با بیان این که دو مولفه کارایی و اثربخشی یک جهش موثر به سمت بهره وری است و ما نیز به سوی آن حرکت می کنیم، تصریح کرد: در بهره وری به دنبال آن هستیم که در کوتاه مدت به این هدف دست یابیم؛ در غیر این صورت از کارایی دور می شویم.

خجسته مهر با اعلام این که مدیریت موثر نیازمند لحاظ کردن دو معیار عملکرد یعنی اثربخشی بر کارایی به طور همزمان است، افزود: مدیریت بهره وری در یک چرخه اندازه گیری، تحلیل، برنامه ریزی بهبود بهره وری تصویب می شود.

خجسته مهر یادآور شد: در ارتقای بهره وری دو روش مدنظر است؛ روش تدریجی که با شیب ملایم دنبال می شود و دیگری به صورت پله ای و پرشی است که ما برای موفقیت باید شیوه دوم را دنبال کنیم.

وی افزود: هم اکنون تراز عرضه و تقاضای انرژی اولیه منفی است و ایران به عنوان یکی از کشورهای خاورمیانه که نقش مهمی را در تامین عرضه انرژی اولیه در جهان دارد، با بیشترین مصرف، کمترین سرمایه گذاری را دارد که در این زمینه نیز باید راهکارهای مناسبی اندیشیده شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد