تصفیه خانه شهرکهای مسکونی پالایشگاه سرخس بهره برداری می شود

به گزارش نفت دیلی، معاون محیط زیست مدیرکل اچ اس یی وزارت نفت از بهره برداری فاز دوم تصفیه خانه شهرکهای مسکونی کارکنان شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در سرخس همزمان با هفته دولت خبر داد.

محمدتقی جعفرزاده اظهار کرد: هدف از اجرای پروژه ساخت تصفیه خانه فاضلاب شهری در منطقه مسکونی کارکنان شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد (سرخس)، تحقق اهداف زیست محیطی، توجه به ذی نفعان در قالب تعهد به مسئولیتهای اجتماعی، بالابردن سطح سلامت و بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی آبهای زیر زمینی و سطحی و صرفه جویی در مصرف آب است.

وی افزود: ساخت این تصفیه خانه از سال ١٣٩٢ آغاز و با راه اندازی آن پنج هزار نفر جمعیت در مجموع فاز اول و دوم تحت پوشش قرار می دهد.

معاون محیط زیست اداره کل اچ اس یی وزارت نفت با اشاره به این که این تصفیه خانه با روش بیولوژیکی (لجن فعال) راه اندازی شده است، گفت: این تصفیه خانه در مساحتی به اندازه ٣ هزار مترمربع، با ظرفیت ٦٠٠  مترمکعب در شبانه روز و با هزینه ایی بالغ بر ٢٠ میلیارد ریال ساخته شده است.

جعفرزاده با بیان این که با اجرای این فاز، ظرفیت تصفیه فاضلابهای بهداشتی از ٤٠٠ مترمکعب به یک هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش می یابد، یادآور شد: با توجه به مازاد ظرفیت، برنامه ریزی برای دریافت و تصفیه فاضلابهای ادارات و شهرکهای اطراف تصفیه خانه نظیر اداره حفاظت محیط زیست، اداره منابع طبیعی شهرستان سرخس، شهرک مسکونی شرکت نفت و غیره به عنوان ذینفعان در حال انجام است.

به گفته وی، در حال حاضر فاضلاب اداراتی مانند فرمانداری در فاز نخست تصفیه خانه دریافت و تصفیه می شود.

معاون محیط زیست مدیرکل اداره اچ اس یی وزارت نفت به کیفیت مناسب پساب تولیدی واحدهای تصفیه فاضلاب مذکور، برای استفاده در مصارف غیرخانگی مانند آبیاری فضاهای سبز درون شهری، پارکها، جنگل‌کاری و غیره اشاره و تصریح کرد: برای استفاده حداکثری از تولید این واحدها، مکاتباتی با ادارات شهرستان سرخس نظیر منابع طبیعی، شهرداری و اداره آب و فاضلاب و جهادکشاورزی در حال انجام است که در صورت نیاز شهرستان به پساب تولیدی، رایگان در اختیار ادارات قرار خواهد گرفت.

به گفته وی، با برنامه ریزی های صورت گرفته همسو با اجرای بند ب ماده ١٩٢ قانون، در آینده ایی نه چندان دور خروجی واحدهای تصفیه فاضلاب شهرکها همانند تصفیه خانه پالایشگاه نیز به سیستم پایش آنلاین مجهز می شوند.

جعفرزاده با اشاره به ارزیابی و ممیزی فرآیند شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد (SGPC) از سوی مدیران معاونت محیط زیست اداره کل اچ اس یی وزارت نفت و ستاد مرکزی اچ اس یی شرکت ملی گاز تصریح کرد: نتیجه اولیه آن حاکی از رعایت همه استانداردهای محیط زیستی در این شرکت بوده و برخی از پروژه های بهبود این مجتمع از قبیل بازیابی گازهای ارسالی به مشعل، بازیافت پسابهای املاح بالا (روش اسمز معکوس)، تولید گوگرد پاستیل، تولید کود بنتونیت، نصب اکونومایزر بر روی دیگهای بخار، بازیابی حرارت زباله سوزها، ایجاد فضای سبز بیش از ٦٠ هکتار، مدیریت ١٠٠ درصدی پسماندها و ... می تواند به عنوان الگوی مناسب در سایر مجتمع های تولیدی وزارت نفت استفاده شود.



 
انگليسی فارسی
تبليغات
نظرسنجی
وب سايت ما چگونه است؟
عالی
خوب
قابل قبول
متوسط
ضعيف
بد