به گزارش نفت دیلی، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری از افزایش 45 درصدی تعداد دکل های ناوگان حفاری این شرکت تا پایان سال 91 خبر داد.
مهندس مهران مکوندی در این باره توضیح داد: در ابتدای برنامه چهارم توسعه کشور، تعداد دستگاه های حفاری در تملک این شرکت 49 دستگاه بود که با افزوده شدن 12 دستگاه در پایان برنامه به 61 دستگاه افزایش یافت.
وی گفت: با تمهیدات به کار گرفته شده در سال جاری 9 دستگاه و در سال آینده نیز پنج دستگاه حفاری دیگر به ناوگان حفاری خشکی شرکت افزوده خواهد شد و شمار دستگاه های حفاری ملکی خشکی و دریایی شرکت به 75 دستگاه می رسد، ضمن آن که برای افزایش تعداد دستگاه حفاری دریایی نیز با استفاده از توانمندهای داخلی اقداماتی در دست اجراست.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری با اشاره به وظایف ذاتی این شرکت در حفاری چاه توسعه ای، توصیفی، اکتشافی، تعمیر چاه های نفت و گاز و ارائه خدمات فنی مرتبط با صنعت حفاری به شرکت های های نفتی گفت: از دستاوردهای مهم ناوگان حفاری در سال های اخیر، تقویت و تجهیز دستگاه ها به آخرین فناوری های روزآمد جهان است.
وی ارتقای کیفی دستگاه های مکانیکی به تمام برقی، نصب و به کارگیری گرداننده فوقانی (تاپ درایو) و مدیریت پسماند روی شمار بالایی از دستگاه ها را از جمله این اقدام ها برشمرد.
مکوندی افزود: به کارگیری فناوری های حفاری به روش فروتعادلی (یو.بی.دی)، حفاری انحرافی (جهت دار) و حفاری با هوا از در کنار به کارگیری روش های ابداعی و ابتکاری همسو با عملیات حفاری به شیوه متداول باعث موفقیت های هرچه بیشتر این شرکت در انجام پروژه ها شده است.
وی استفاده از ریل کشنده (پانی بیس) را یکی از روش های کاربردی شتاب بخشی به عملیات حفاری خواند و گفت: با به کارگیری این دستگاه و بومی کردن آن، زمان جابه جایی دکل حفاری در یک موقعیت از 10 روز به 8 ساعت کاهش یافته؛ نمونه آن در دستگاه های حفاری 54 و 61 فتح در عملیات حفاری 13 حلقه چاه بخش خشکی طرح توسعه میدان گازی کیش است.
شرکت ملی حفاری ایران یکی از شرکت های بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران است که هم اکنون افزون بر 90 درصد عملیات حفاری چاه های نفت و گاز و خدمات مربوط به صنعت حفاری را در مناطق خشکی و دریایی استان های نفت خیز کشور به عهده دارد.