به گزارش نفت دیلی، همزمان با هفته محیط زیست، دو پروژه زیست محیطی شامل «هضم لجن» و «سیستم تصفیه بیولوژیک متوالی پسابها» در پتروشیمی اراک به بهرهبرداری رسید.
رئیس تضمین کیفیت مجتمع پتروشیمی شازند گفت: در طراحی مجتمع پتروشیمی شازند، از بالاترین استانداردها و معیارهای زیست محیطی استفاده شده که افزایش ظرفیت واحد تصفیه پساب و احداث کوره دفع ضایعات صنعتی از جمله آنهاست.
فدایی افزود: مجتمع پتروشیمی اراک به منظور رعایت اصول زیست محیطی موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت (2000) ISO 9001، گواهینامه مدیریت زیست محیطی ISO14001، گواهینامه مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 و تاییدیه استقرار سیستم مدیریت یکپارچه IMS شده است.
وی یادآورشد: جایزه تندیس طلایی بین المللی کیفیت، محصول سال 2000 و نیز جایزه کیفیت و مدیریت بازاریابی از شرکت GQM سال 2001 از دیگر موفقیت های مجتمع پتروشیمی شازند است.
رئیس تضمین کیفیت مجتمع پتروشیمی شازند، جلوگیری از آلودگی هوا و خاک، همچنین جلوگیری از آلودگی ناشی از پساب را از اولویتهای مورد توجه مجتمع پتروشیمی شازند برشمرد و گفت: در زمینه جلوگیری از آلودگی هوا، به دلیل آن که هیچ نوع گاز مضری مستقیم وارد طبیعت نشود، تمهیداتی برای مهار و دفع گازها با استفاده از طراحیهای استاندارد و تامین تجهیزات مربوط همراه با کنترلهای لازم اندیشیده شده است.
فدایی درباره عملکرد مشعلهای مجتمع با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی گفت: به سوزی همه مشعل ها با استفاده از بخار آب تحت کنترل قرار دارد، همچنین در طراحی این سیستم با توجه به استانداردهای جهانی و تجربیات مجتمع های پتروشیمی در پارامترهای ارتفاع، فشار و جهت و حریم، سیستم های کنترلی لازم برای اطمینان از سوخت کامل آنها منظور شده است.
به گفته او با توجه به موارد یادشده، در مراحل طراحی و نصب واحدهای مختلف مجتمع با اعمال تدابیر زیست محیطی و نصب تجهیزات و ادوات مناسب، گازهای ناشی از فرآیند تولیدی واحدها تحت کنترل و مراقبت قرار می گیرد تا از انتشار آنها به فضای محیط جلوگیری شود.
وی افزود: در زمینه جلوگیری از آلودگی ناشی از پساب نیز، اقدام های قابل توجهی انجام شده، مجتمع پتروشیمی شازند دارای پنج نوع پساب اعم از آب حاصل از باران، آب های آغشته به مواد هیدروکربنی، آب های نمکی حاصل از تصفیه آب خام، آب های بهداشتی (سرویس های بهداشتی) و آب های حاصل از دورریز برج های خنک کننده است.
رئیس تضمین کیفیت مجتمع پتروشیمی شازند ادامه داد: این واحد قادر است 300 مترمکعب در ساعت پساب های مختلف با COD متوسط حدود 2 هزار میلی گرم در لیتر را تا کمتر از 27 میلی گرم در لیتر تصفیه کند؛ آب بازیافتی از این واحد نیز صرف آب جبرانی برج های خنک کننده می شود.
وی درباره فعالیت های زیست محیطی به منظور جلوگیری از آلودگی خاک نیز گفت: شناسایی و طبقه بندی ضایعات، اعم از ضایعات صنعتی، بیمارستان و غذایی، از جمله این اقدام هاست که برای دفع اصولی آنها برای هر یک، شناسنامه تهیه شده که شامل نام ماده، محل تولید، ترکیب درصد، مقدار تولید، نحوه حمل از محل تولید به محل دفع، روش دفع، محل دفع و ملاحظات زیست محیطی است.
فدایی ادامه داد: به منظور بهبود پایدار وضعیت زیست محیطی مجتمع، پروژه خرید و نصب کوره جامد سوز با رعایت آخرین استانداردهای روزآمد اروپا و نیز قابلیت سوزاندن ضایعات جامد، مایع و بیمارستانی، همچنین پروژه ساخت حوضچه های جدید برای افزایش ظرفیت تصفیه فیزیکی در حال اجراست.