به گزارش نفت دیلی، شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز آمریکا روز جمعه (١٣ شهریورماه) در تازه ترین گزارش خود از کاهش شمار دکلهای نفتی این کشور در هفته گذشته در پی افت قیمتهای جهانی نفت خام خبر داد.
شمار دکلهای حفاری نفت در این کشور در هفته منتهی به چهارم سپتامبر (١٣ شهریورماه) با کاهش قابل توجهی همراه شد، این نخستین کاهش پس از هفت هفته رشد پیاپی به شمار می رود، دور تازه کاهش قیمتهای جهانی نفت خام در تابستان امسال تولید کنندگان آمریکایی را مجبور کرد تا دور دوم کاهش تعداد دکلهای حفاری را آغاز کنند.
بنابر اعلام شرکت خدمات نفتی بیکر هیوز، کاهش شمار دکلهای حفاری آمریکا در هفته گذشته، رشد اندک در هفته های گذشته را از میان برد به طوری که شرکتهای حفاری آمریکا در هفته منتهی به چهارم سپتامبر ١٣ دستگاه دکل حفاری از ناوگان دکلهای فعال حفاری ایالات متحده کاستند و با توجه به این افت مجموع دکلهای حفاری به ٦٦٢ دکل رسید، که پایین ترین سطح از اواسط ماه ژوییه به شمار می آید.
افت قیمتهای جهانی نفت خام موجی از کاهش بودجه ها و تعدیل سرمایه انسانی را در صنعت نفت جهان و شرکتهای بین المللی نفت و گاز به همراه داشته است.
بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که روند کاهشی تعداد دکلهای نفتی آمریکا در نیمه دوم امسال دوباره از سرگرفته می شود، در حالی که هم اکنون کاهش قیمتهای جهانی نفت خام نیز مزید بر علت شده است.
کریس جارویس، یک تحلیلگر موسسه کاپ راک ریسک منجمنت مستقر در فردریک مریلند در این باره گفت: به روشنی می توان گفت که افت قیمت نفت سبب کاهش سرمایه گذاریها برای برنامه های حفاری جدید در آمریکا شده است، به طوری که گزارش بیکر هیوز نیز بر این موضوع تاکید دارد.
وی افزود: با تثبیت قیمتهای جهانی نفت خام در سطوح پایین کنونی بدون اندکی بهبود، ما در آینده شاهد کاهش بیشتر شمار دکلهای نفتی آمریکا خواهیم بود.
تولیدکنندگان آمریکایی در ٣ حوزه از چهار حوزه اصلی تولید شیل اویل آمریکا تعداد دکلهای حفاری خود را کاهش دادند، پنج دکل در ایگل فورد در جنوب تگزاس و ٢ دکل در حوزه پرمیان در غرب تگزاس کاسته شد.
این شرکتهای تولید کننده یک دکل از تعداد دکلهای حفاری فعال خود در حوزه باکن داکوتای شمالی کاستند، در حالی که شمار دکلها در نایوبرا در کلرادو و وایومینگ ثابت ماند.
کاهش تعداد دکلهای حفاری آمریکا در حالی رخ می دهد که تازه ترین گزارش هفتگی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان از کند شدن تولید نفت خام آمریکا در مقایسه با رقم برآورد شده در اوایل امسال دارد، شواهد حاکی از آن است که تولید کنندگان آمریکایی در پی افت قیمت نفت، تولید خود را کاهش داده اند.
با بارنگری در آمارهای تولید ماه ژوئن که دوشنبه هفته گذشته (نهم شهریورماه) منتشر شد، قیمت نفت خام آمریکا حدود سه دلار افزایش یافت، اما عمر این روند افزایشی بسیار کوتاه بود.
بازارهای جهانی نفت خام در پایان معاملات روز جمعه (١٣ شهریورماه)، آخرین روز کاری معاملات بازار نفت در هفته گذشته، در پی تضعیف وال استریت، با کاهش روبرو شد، با بالا و پایین شدن بازار سهام، قیمتهای جهانی نفت خام نیز دچار نوسان می شد.
قیمت نفت خام آمریکا از رقم بالای ٦١ دلار و ٤٣ سنت برای هر بشکه در ماه ژوئن در ٢٤ اوت ( دوم شهریور ماه) به پایین ترین سطح خود در ٦,٥ سال گذشته یعنی رقم ٣٧ دلار و ٧٥ سنت برای هر بشکه رسید.
در پی نگرانیها درباره مازاد عرضه و کند بودن رشد تقاضای جهانی نفت خام، قیمت نفت خام شاخص دابلیو تی آی آمریکا با ٦٠ درصد کاهش از رقم ١٠٧ دلار برای هر بشکه در ژوئن ٢٠١٤ هم اکنون به حدود ٤٦ دلار برای هر بشکه رسیده است.
در واکنش به کاهش ٦٠ درصدی قیمت نفت خام با کاهش قیمتهای نفت خام، شرکتهای حفاری آمریکا مجبور به حذف هزاران شغل و توقف فعالیت بیش از نیمی از رکورد هزار و ٦٠٩ دکل حفاری فعال تا اکتبر ٢٠١٤، شدند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه ترین گزارش هفتگی خود اعلام کرد که تولید نفت خام آمریکا به میانگین روزانه ٩ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه رسید، در حالی که این رقم نسبت به رقم بازنگری شده ماه مه، ١٠٠ هزار بشکه افت نشان می دهد.
آمار ماه ژوئن نیز ٢٥٠ هزار بشکه پایین تر از مقدار پیش بینی شده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا در هفته های گذشته بود، این داده ها نشان می دهد که روند رشد تولید نفت آمریکا نسبت به رقم افزایش پنجساله، به شدت کند شده است و مشاهده می شود که برآوردهای تحلیلگران حاکی از آن است که کند شدن روند رشد تولید آمریکا زودتر از حدی که پیش از این انتظار می رفت، محقق شده است.