به گزارش نفت دیلی، شرکت انگلیسی -هلندی شل پس از آغاز دوباره فعالیت دو خط لوله کلیدی نفت پس از تعمیر بخشهای آسیب دیده آنها، حالت فوق العاده را در پایانه صادرات نفت بونی لغو کرد.
شرکت انگلیسی-هلندی شل اعلام کرد که فعالیت ٢ خط لوله کلیدی انتقال نفت را که هفته گذشته در پی نشت نفت به دلیل اقدامهای خرابکارانه سارقان نفتی متوقف شده بود، پس از تعمیر از سرگرفته است؛ این آسیب سبب شده بود در پایانه صادرات نفت بونی حالت فوق العاده اعلام شود.
شل پترولیوم دیولوپمنت نیجریه (اس پی دی سی) از دوم سپتامبر (چهارشنبه، ١١ شهریورماه) حالت فوق العاده را در پایانه نفتی بونی لغو کرد.
این شرکت هشتم اوت (١٧ مردادماه) در پی توقف فعالیت خط لوله انتقال نفت خام ترنس-نیجر (TNLP) به دلیل نشت نفت و خط لوله نمبه-کریک به دلیل تعمیر در پی آسیبهای حاصل از سرقت نفت، در پایانه نفتی بونی برای بارگیری محموله های نفتی حالت فوق العاده اعلام کرده بود.
اعلام حالت فوق العاده شرکت های نفتی می توانند به دلیل غیر قابل کنترل بودن شرایط به تعهد های خود برای ارسال محموله های نفتی توافق شده عمل نکنند.
خرابکاری در خطوط لوله انتقال نفت در نیجریه و سرقت نفت در این کشور یکی از مشکلات بزرگی است که دولت نیجریه با آن روبروست.
خرابکاری در خطوط لوله نفت نیجریه با هدف سرقت نفت که در این کشور امری رایج است.
نیجریه بزرگ ترین تولید کننده نفت خام در آفریقا به شمار می رود و روزانه بیش از ٢ میلیون بشکه نفت تولید می کند؛ این کشور پیش از وقوع انقلاب شیل در آمریکا یکی از تامین کنندگان اصلی نفت خام مورد نیاز پالایشگاههای آمریکا بود.
نیجریه با ١٧٠ میلیون نفر جمعیت به دو بخش مسلمان نشین شمال و مسیحی نشین جنوب تقسیم شده است؛ افزون بر اختلاف نژادی و فرقه ای در این کشور پرجمعیت، فعالان مسلح دلتای نیجر در جنوب نیجریه از این مسئله ناراضی هستند که سرزمین آنها از درآمدها و ذخایر نفتی که در خود جای داده، محروم مانده است.
خرابکاریها و حمله ها به تاسیسات نفت و گاز نیجریه که ٨٠ درصد از درآمدهای دولت و کل درآمدهای صادراتی نیجریه را شامل می شود به شدت تولید را در این کشور مختل کرده است.
طبق برآوردهای دولت نیجریه، حمله به خطوط انتقال نفت در نیجریه سالانه ٦ میلیارد دلار (٤ میلیارد و ٣٠٠ میلیون یورو ) به این کشور شرکت زیان وارد می کند