به گزارش نفت دیلی، میانگین تزریق آب به میدانهای نفتی خلیج فارس در سال گذشته حدود ٢٩٦ هزار بشکه در روز بوده است.
میانگین تزریق آب به میدانهای دورود، سلمان، بلال، سیوند، دنا و اسفند در سال گذشته حدود ٢٩٦ هزار بشکه در روز بوده که از این میزان بیشترین حجم تزریق آب به ترتیب به میدانهای دورود، اسفند و سلمان بوده است.
شرکت با سه روش تولید طبیعی، تولید از طريق پمپهای برقی درون چاهی و تولید بوسیله فرازآوری گاز انجام می شود، سهم شرکت فلات قاره در تولید نفت به روش طبیعی ٦٥ درصد و با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مکانیکی و برقی حدود ٣٥ درصد است.
هم اکنون، تولید از حدود ٧٠ حلقه از چاههای شرکت فلات قاره به وسیله پمپهای درون چاهی انجام می شود. در هیچ یک از شرکتهای تولیدی خشکی با وجود سهولت بیشتر کار روی خشکی، به این میزان چاه تجهیز به پمپ برقی درون چاهی ندارند.
شرکت نفت فلات قاره از سال ١٣٥٣ استفاده از این تکنولوژی را شروع کرده و هم اکنون ٢٠ درصد تولید شرکت نفت فلات قاره با این روش انجام می شود. بخش قابل توجهی از تولید این شرکت (حدود ١٥ درصد) از طریق فرازآوری گاز در چاهها انجام می شود.
مطالعات جدید نشان می دهد که بیش از ٤٠ درصد نفت مخازن فلات قاره را در حوزه خلیج فارس می توان به روش تزریق آب (با توجه به منابع آبی فراوان و دسترسی آسان) برداشت کرد.
در مناطق نفتخیز جنوب، در مطالعات انجام شده به وسیله دانشجویان و کارشناسان مهندسی مخازن آمده است: تزریق آب به درون مخازن موجب جابجایی نفت خواهد شد و این جابجایی سبب می شود تا جریان نفت از ماتریس، داخل ترکها شده و از آنجا وارد چاه شود.
بر اساس این گزارش، سرعت بازیابی نفت از مخازن ترک دار به عوامل متعددی از جمله خواص بلوکهای ماتریس، فشار مخزن، تاریخچه اشباع سیستم ترک و ویسکوزیته سیالات و سرعت تزریق بستگی دارد؛ استفاده صحیح از منابع نفتی کشور، به منظور افزایش طول عمر آنها ایجاب می کند تا مدیریت صحیحی در این باره اعمال شود.
هم اکنون تزریق گاز و تزریق آب، دو روش اصلی ازدیاد برداشت از مخازن نفتی کشور است؛ اگرچه در مناطق خشکی کشور، تزریق گاز به عنوان اصلی ترین روش ازدیاد برداشت در اولویت قرار می گیرد (در برخی میدانهای نفتی مناطق نفتخیز جنوب، تزریق آب همچنان ادامه دارد) اما در فلات قاره ایران به دلیل دسترسی آسان به آب، تزریق آب در اولویت قرار می گیرد.