کویت هم قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی کاهش داد

به گزارش نفت دیلی، به دنبال تصمیم ایران و عربستان و ایران برای کاهش قیمت نفت خام سبک برای بازار آسیا، کویت نیز از کاهش قیمت نفت خام خود برای تحویل به مشتریان آسیایی در ماه اکتبر خبر داد.

در پی رقابت میان اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) بر سر سهم در بازار، کویت نیز پس از تصمیم ایران و عربستان سعودی تصمیم گرفت قیمت نفت خام خود را برای عرضه به مشتریان آسیایی در ماه اکتبر کاهش دهد.

کویت، یکی از تولید کنندگان عضو اوپک در حوزه خاورمیانه که جزو کشورهایی است که کمترین هزینه برداشت نفت خام را دارد، قیمت نفت خام خود را برای عرضه به مشتریان آسیایی در ماه اکتبر نسبت به ماه پیش از آن ٦٠ سنت کاهش داد، که این میزان تخفیف در مقایسه با نوع نفت خام مشابه عربستان بیشتر است.

کاهش قیمتی که کویت برای عرضه نفت خام خود به مشتریان آسیایی در ماه اکتبر در نظر گرفته است، بیشترین اختلاف را در مقایسه با نوع نفت خام مشابه عربستان در یک دهه اخیر نشان می دهد و این شکاف به ٦٥ سنت رسیده است.

هم اکنون رقابت در بازار آسیا بسیار زیاد است و کشورهای آمریکا، آمریکای جنوبی، ونزوئلا و حتی روسیه در بازار آسیا حضور دارند، بنابراین، رقابت در این بازار زیاد است و منطقی به نظر می آید که تولید کنندگان نفت در بازار آسیا برای گرفتن سهم خود اقدام به کاهش قیمت نفت خود کنند.

 یک معامله گر با یکی از پالایشگران شمال آسیا درباره تخفیف های اخیر از سوی تولید کنندگان گفت: همه تولید کنندگان خاورمیان از ما خواسته اند که خرید خود را برای سال آینده افزایش دهیم.

 در حالی که هم اکنون قیمتهای جهانی نفت خام نسبت به پارسال نصف شده است، یکی از معامله گران بازار نفت در این باره گفت: این کاهش قیمتها نشانه خوبی نیست.

در همین حال، ایران برای بازیابی سهم خود از بازار و تشویق مشتریان آسیایی برای خرید نفت بیشتر از این کشور هفته گذشته قیمت نفت خود را به پایین ترین رقم در سه سال گذشته رساند.

سید محسن قمصری در گفتگو با خبرنگار شانا درباره کاهش قیمت نفت سبک ایران برای فروش در ماه اکتبر همانند عربستان، با اشاره به این که شرایط بازار تعیین کننده قیمت نفت است، تصریح کرد: زمانی که عربستان اقدام به کاهش قیمت نفت می کند طبیعی است که ایران نیز با حفظ فاصله کیفی، قیمت نفت خود را کاهش دهد چون در غیر این صورت بازار را از دست خواهد داد.

وی با با بیان این که این موضوع به معنای ارزان کردن نفت نیست بلکه تفاوت کیفی نفت خام ایران با عربستان همچنان حفظ می شود، تصریح کرد: قیمت نفت سبک ایران به طورمعمول ١٠ تا ٢٠ سنت از نفت سبک عرب عربستان گرانتر است که این موضوع حفظ می شود.

دو منبع مطلع از این مضوع روز پنجشنبه (١٩ شهریورماه) اعلام کرده بودند که ایران قیمت رسمی فروش نفت خام سبک خود را برای تجویل در ماه اکتبر ٢٥ سنت بالاتر از شاخص عمان/دوبی قیمت گذاری کرده است که نسبت به ماه پیش ٣٥ سنت کاهش نشان می دهد.

بر اساس آمارهای رویترز، با این قیمت گذاری، قیمت رسمی فروش نفت خام سبک ایران ١٥ سنت حق محبوبیت (premium) نسبت به نفت  خام سبک عربی عربستان در سه ماه چهارم امسال خواهد بود، که پایین ترین رقم سه ماهه از سه ماه پایانی سال ٢٠١٢ تاکنون به شمار می رود.

ایران قیمتهای رسمی فروش نفت خام خود را هر سه ماه یکبار و پس از مذاکره با مشتریانش اعلام می کند.

در همین حال، شبکه خبری بلومبرگ پنج شنبه هفته گذشته (١٢ شهریور ماه)،اعلام کرده بود که عربستان، بزرگترین تولید کننده نفت جهان، قیمت محموله های صادراتی نفت خام خود را برای مشتریان خود در ایالات متحده آمریکا و کشورهای شمال غرب اروپا برای تحویل در ماه اکتبر کاهش می دهد.

شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو تاکنون قیمت محموله های خود را برای مشتریان آمریکایی ٥٥ تا ٦٠ سنت برای هر بشکه نفت خام نوع متوسط و سبک کاهش داده است.

سعودی آرامکو همچنین قیمت رسمی فروش نفت خام خود را برای تحویل به مشتریان آسیایی و اروپای شمال غربی نیز کاهش داده است.

قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان به طور معمول حدود پنجم هر ماه میلادی منتشر می شود و بر قیمت نفت خام ایران، کویت و عراق، حدود بیش از ١٢ میلیون بشکه نفت موجود در بازار آسیا تاثیر می گذارد.

شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان قیمت نفت خود را بر اساس پیشنهادهای مشتریان و پس از محاسبه تغییرها در ارزش نفت خود در ماه پیش از آن بر مبنای بازده و قیمت فرآورده های نفتی تعیین می کند.

برخی تحلیلگران معتقدند این سیاست می تواند بر سیاستهای قیمتی عراق نیز تاثیر داشته باشد. صادرات نفت عربستان‌ در ماه ژوئن ٢٠١٥ نسبت به ماه گذشته ٦,٢ درصد رشد داشته و به هفت میلیون و ٣٦٥ هزار بشکه در روز رسیده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد