تاکید حاضران در پایان نشست اوپک و اتحادیه اروپا
مذاکرات 7 ساله دوسازمان مسیر تثبیت بازار نفت را همواره کرد

به گزارش نفت دیلی، هشتمین نشست مشترک اوپک و اتحادیه اروپا روز گذشته (دوشنبه 6 تیر) در وین اتریش در حالی پایان یافت که دو طرف بر ثمربخش بودن مذاکرات برای ایجاد ثبات در بازار نفت تاکید کردند.

مهندس محمد علی آبادی، رئیس کنفرانس اوپک و سرپرست وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران، دکتر فلاح الامری، نماینده هیئت عامل عراق در اوپک به جانشینی عبدالکریم لعیبی، وزیر نفت عراق و جانشین رئیس کنفرانس اوپک، همچنین عبدالله سالم البدری، دبیرکل اوپک، به عنوان نمایندگان اوپک در این نشست حضور داشتند.

همچنین تاماس فلجی، رئیس شورای انرژی اتحادیه اروپا و وزیر توسعه ملی مجارستان، ماسیج کالیسکی، معاون وزیر اقتصاد لهستان به جانشینی والدمر پاولاک، رئیس جدید کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا و وزیر اقتصاد لهستان، همچنین گانتر اوتینگر، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا به عنوان نمایندگان اتحادیه اروپا در این نشست شرکت کردند.

حاضران در این نشست از روند پیشرفت مذاکرات نشست های مشترک اوپک و اتحادیه اروپا از سال 2005 تا کنون درباره موارد مختلفی از جمله مذاکرات نتیجه بخش و فعالیت های مشترک در زمینه های گوناگون شامل مطالعات، گزارش ها، کارگاه ها و میزگردها ابراز رضایت کردند.

نتیجه مذاکرات در نشست های مشترک اوپک و اتحادیه اروپا سبب درک عمیقی از وابستگی و همکاری تمام حاضران در بازارهای انرژی و نیاز به همکاری و روابط متقابل تولید کنندگان و مصرف کنندگان در تمام سطوح شده است.

مذاکرات اوپک و اتحادیه اروپا در طول چند نشست مشترک ظرف هفت سال گذشته، نقش مهمی در تسهیل تبادل های سازنده برای تثبیت بازارهای جهانی به نفع تولید کنندگان و مصرف کنندگان داشته است.

حاضران در این نشست همچنین تصدیق کردند که نشست امسال در سایه تحولات، چالش ها و بسته های تشویقی موجود در اقتصاد جهان، بازارهای انرژی و کشورهای تولید کننده و مصرف کننده برگزار می شود و این شرایط به طور قابل توجه بر مذاکرات دو طرف تاثیر گذار بوده است.

مذاکرات درباره انرژی به ویژه در شرایط کنونی بازارهای جهانی نفت خام بسیار اهمیت دارد، به طوری که شرایط کنونی سبب بی ثباتی بازار و نوسان قیمت های جهانی نفت خام شده است و در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بر شرایط اقتصادی کشورهای تولید کننده و مصرف کننده تاثیر گذار خواهد بود، همچنین سرمایه گذاری ها در بخش انرژی را تحت تاثیر قرار می دهد.

نشست مشترک اوپک و اتحادیه اروپا برای مذاکرات درباره تاثیر بازارهای مالی بر بی ثباتی قیمت های جهانی نفت خام از سال 2006 موثر بوده و بر نگرانی های دو طرف در این باره تاکید داشته است.

همچنین در این نشست مشترک، بر اهمیت تلاش های مشترک دو طرف برای ارزیابی تاثیر رخدادهای اخیر در بازارهای انرژی و تغییر سیاست های انرژی درباره تقاضای نفت در میان مدت و بلند مدت تاکید شده است.

چشم انداز بازارهای جهانی نفت خام، سیاست های انرژی، همچنین چشم انداز بلندمدت بازارهای انرژی در نخستین جلسه این نشست بررسی شد.

در این نشست مشترک، اوپک به ارائه برداشت های خود از تحولات اخیر، همچنین پیش بینی ها درباره بازارهای جهانی نفت خام پرداخت که این برداشت ها بر روند رو به رشد اقتصاد جهان در سال 2010، تاکید دارد البته این روند در مناطق مختلف جهان متفاوت بوده است.

همچنین با توجه به مشکل بدهی های مالی به ویژه در بخش هایی از اروپا، فشارهای تورمی در بخش های اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری و خطر کاهش سطح تقاضای انرژی در آینده نزدیک، انتظار می رود روند بهبود شرایط اقتصادی در سال جاری میلادی، شتابی یکنواخت و متعادل داشته باشد.

پیش بینی می شود روند رشد عرضه نفت بسیاری از کشورهای عمده تولید کننده نفت خام در سطحی بالاتر از میانگین رشد معمول ادامه یابد، همچنین سطح ذخیره سازی ها مناسب خواهد بود.

اوپک به تلاش خود برای در اختیار داشتن سطح مناسب ظرفیت مازاد تولید نفت ادامه می دهد.

در این نشست همچنین اتحادیه اروپا به مسائلی از جمله تاثیر تحولات اخیر بر عرضه انرژی کشورهای اروپایی و سیاست های انرژی این اتحادیه پرداخت که ایمنی در برداشت از تاسیسات فلات قاره از جمله آنهاست.

ناآرامی های اخیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی (منا) تاثیر زیادی بر افزایش قیمت ها و سیاست های انرژی، تضمین امنیت انرژی و همچنین افزایش شاخص قیمت های نفت خام داشته است.

اتحادیه اروپا برای مقابله با چالش های حاصل از این نا آرامی ها راه حل های مناسبی ارائه داده است.

کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا همچنین بر توسعه روابط و همکاری های خود با منطقه منا تاکید کرد.

از سیاست های عمده اروپا برای ایجاد تحول در بازارهای انرژی می توان به تدوین نقشه راه انرژی برای سال 2050، بازارهای انرژی داخلی و تامین امنیت پروژه های نفت و گاز فلات قاره اشاره کرد.

در این نشست مشترک همچنین اوپک به ارائه راهبردها و ارزیابی چشم انداز بازارهای جهانی نفت خام در بلندمدت پرداخت.

با توجه به این چشم انداز، انتظار می رود نفت همچنان به عنوان اصلی ترین منبع تامین انرژی جهان باقی بماند، به طوری که تقاضای جهان نفت خام رشدی یکنواخت دارد و منابع و ذخایر نفت کافی خواهد بود.

راهکارهای جایگزین تصویرهای متفاوتی ترسیم می کنند، تقاضای جهانی نفت خام با خطرهای قابل توجه رو به رو خواهد بود که این موضوع از تردیدهای موجود در این باره ناشی می شود و مسائلی دیگر از جمله رشد کند اقتصادی، سیاست های کشورهای مصرف کننده و سیاست های مالیاتی تبعیض آمیز از چالش های موجود به شمار می رود.

همچنین تامین هزینه صنایع، فناوری و منابع انسانی از دیگر چالش های پیش رو به شمار می رود.

در این نشست مشترک دو طرف درباره اهمیت به اشتراک گذاری اطلاعات و داده هایی که تمام چارچوب های زمانی از جمله تاریخی، سناریوهای کنونی و احتمالی عرضه و تقاضا توافق کردند.

دو طرف همچنین بر نتیجه بخش بودن حضور در سازمان ابتکار داده های نفتی (جودی) تاکید کردند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد