با اجرای نظام نامه جدید پژوهشی
همکاری قطب‌های علمی کشور با صنعت نفت بیشتر می شود

به گزارش نفت دیلی، دکتر محمدرضا مقدم با بیان این که تا پیش از بحث نظامنامه جدید پژوهشی، سیاست واحدی در امور پژوهشی وزارت نفت وجود نداشت، گفت: اجرای این نظام نامه، سبب همکاری قطب‌های فناوری و تولیدکننده‌ها در نظام پژوهش و فناوری شده است.

دکتر محمدرضا مقدم در مراسم افتتاح مرکز مدیریت راهبری پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه صنعت نفت که عصر دیروز (سه شنبه هفتم تیر) برگزار شد، گفت: اجرای نظام جامع راهبردی پژوهش صنعت نفت در پروژه‌های صنعت نفت اثرگذار و موجب تحولات پژوهشی در کشور خواهد بود

.

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان این که آنچه امروز در نظام جدید پژوهشی صنعت نفت اهمیت دارد، اثربخشی طرح‌های پژوهشی و همسویی آنها با اهداف اصلی وزارت نفت است، افزود: هم‌اکنون مهم‌ترین بحث، فاصله گرفتن از ساختار گذشته و حرکت به سوی ساختار جدید است.

دکتر مقدم همچنین نظام جامع راهبردی پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت را رکنی مهم و ایده‌ای نو در ساختار پژوهشی کل کشور خواند و افزود: این نقشه راه، شامل آیین‌نامه‌های پشتیبان و قطب‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی صنعت نفت نیز در آن لحاظ شده است.

وی تاکید کرد: نظامنامه پژوهش و فناوری صنعت نفت با هدف ارتقای فناوری در این صنعت و مصرف بهینه منابع طبیعی تدوین شده است و بر اساس آن طرح‌هایی که توجیه اقتصادی نداشته باشند و مشکلات صنعت نفت را برطرف نکنند، اجرا نخواهند شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: بهتر است قوانین ساختاری دانشگاه صنعت نفت مانند بسیاری دیگر از دانشگاه‌ها به سمت پژوهش‌محوری گرایش داشته باشد تا آموزش‌محوری؛ به ‌این ترتیب دیگر فعالیت‌های پژوهشی زیر سایه آموزش انجام نخواهند شد.

وی گفت: اگر می‌خواهیم دانشگاه صنعت نفت، تولید محور باشد، باید نظام آن را تغییر دهیم، ضمن آن که مراکز تحقیقاتی باید با قطب‌های علمی در ارتباط باشند و با همکاری به اهداف متعالی دست یابند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت با اعلام این ‌که نظام‌نامه پژوهشی پس از ماه‌ها تلاش تدوین و ابلاغ شده است، گفت: در این نظام‌نامه، اهداف کلی، اصول و مبانی، ارکان نظام و حدود وظایف سیاست‌گذاران، متولیان و دیگر مسئولان به گونه ای تعریف شده است که با اجرای آن، بستری مناسب برای تحقق اهداف نظام پژوهش و فناوری در وزارت نفت فراهم خواهد شد.

وی یادآورشد: با ابلاغ این نظام‌نامه، دانشگاه صنعت نفت، در کنار دیگر موسسه های درون وزارتی مانند پژوهشگاه صنعت نفت، موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشکده ازدیاد برداشت در لایه مجریان سطح اول قرار گرفت.

به گفته دکتر مقدم، دانشگاه صنعت نفت با قرار گرفتن در چنین سطحی، از نقش و جایگاهی ویژه برای حضور و مشارکت فراگیر در تنظیم سبد پژوهش و فناوری صنعت نفت برخوردار است.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد