به گزارش نفت دیلی، عملیات ساخت سکوهای اقماری فازهای ١٧ و ١٨ که برای برداشت نهایی گاز از مخزن این بخش از میدان گازی پارس جنوبی طراحی شده است به ٦٧ درصد پیشرفت فیزیکی رسید.
حسن بویری، مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و١٨ پارس جنوبی با اشاره به سرعت گرفتن مراحل راهاندازی بخش فراساحل این پروژه، گفت: جایگزینی سکوهای اقماری فازهای ١٧ و ١٨ با سکوهای فاز ١٤ پارس جنوبی شرائط را برای کوتاهتر کردن زمان بهره برداری از بخش دریایی این طرح و برداشت نهایی گاز در این حوزه مخزنی فراهم کرد.
بویری در تشریح این برنامه اجرایی جدید عنوان کرد: با توجه به تاخیرهای ایجاد شده در مسیر ساخت سکوهای اقماری فازهای ١٧ و ١٨ و با توجه به الزامات راهاندازی فازهای دارای اولویت مطابق زمان بندی تعیین شده وزارت نفت، مقرر شد تا سکوهای اقماری فاز ١٤ این میدان که از پیشرفت بالاتری برخوردار بود، در فازهای ١٧ و ١٨ مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: با اجرای این برنامه، علاوه بر کاهش زمان پیش بینی شده پایان مراحل ساخت سکوهای اقماری توسط پیمانکار اصلی، تحقق تعهدات تولیدی بخشهای ١٧B و ١٨B و حداکثرسازی برداشت گاز از مخزن این فاز در نیمه نخست سال آینده نیز نزدیکتر شد.
فاز ١٤ در شمار طرحهای دارای اولویت دوم توسعه در پارس جنوبی است که با اجرای برنامه جایگزینی این دو پروژه، سکوهای اقماری فازهای ١٧ و ١٨ که در مراحل بعدی توسط شرکت صدرا به پایان خواهد رسید در اختیار بخش فراساحل فاز ١٤ قرار میگیرد.
به گفته بویری، از زمان اجرای جایگزینی، عملیات ساخت سکوهای اقماری روند پیشرفتهتری به خود گرفته، به گونهای که با تجهیز فراگیر کارگاه و تامین مواد اولیه ساخت و تولید، پیشرفت دو سازه نهایی این فاز از ٦٧ درصد عبور کرده و به مراحل نهایی بهره برداری وارد شده است.
مجری فازهای ١٧ و ١٨ همچنین اشاره کرد که عملیات حفاری ٢٢ حلقه چاه بخش B این پروژه نیز در چارچوب برنامه ادامه دارد.
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی درباره میزان تولید گاز این فازها نیز گفت: هم اکنون روزانه ١٨ میلیون مترمکعب گاز ارسالی از فازهای ٦، ٧ و ٨ پارس جنوبی در پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ شیرین سازی شده و به شبکه سراسری گاز کشور منتقل میشود.
هدف از اجرای پروژه فازهای ١٧ و ١٨ تولید روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز، ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٤٠٠ تن گوگرد است.
فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی بوسیله کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با سهم ٤٨ درصد به عنوان راهبر کنسرسیوم، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) با سهم ٣١ درصد و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی (IOEC) به عنوان پیمانکار بخش دریا با سهم ٢١درصد در دست اجراست.