به گزارش نفت دیلی، تولید نفت خام لیبی به ٣٠٠ هزار بشکه در روز رسید. این رقم، کمتر از یک چهارم تولید نفت این کشور قبل از سال ٢٠١١ در زمان معمر قذافی است.
یک مقام بلندپایه لیبیایی گفت: تولید نفت خام اوپک کاهش پیدا کرده و دلیل آن ناامنی و یا بسته شدن خطوط لوله است.
لیبی به شدت درگیر کشمکشهای میان دو دولت حاکم این کشور در شمال آفریقاست. هر دو دولت از سوی بخشهایی ازنیروهای مسلح حمایت می شوند.
ناجی مغراب، یک مقام بلندپایه نفتی در دولت رسمی لیبی در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی محلی گفت: تولید نفت کشور به حدود ٣٠٠ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و دلیل آن درگیریها میان گروههای مختلف حامی جناحهای حاکم در کشور و نیز بسته شدن بیش از ٥٠ هزار کیلومتر خط لوله نفتی در لیبی است.
به دنبال دو تکه شدن دولت لیبی، این کشور در حال حاضر دو شرکت نفت رقیب دارد که یکی تحت کنترل دولت رسمی کشور است و دیگری با حمایت دولت خودخوانده طرابلس مدیریت می شود. این دو شرکت نیز بر سر این که هرکدام کنترل کدام بخش داراییهای نفتی را در دست داشته باشد، با هم درگیر هستند.
مغراب گفت: دلیل اصلی تولید پایین ناامنی و همچنین حضور نیروهای داعش در نزدیکی میدانهای نفتی لیبی است. نیروهای مسلح داعش بخشهایی از لیبی را همزمان با هیاهوهای داخلی لیبی در دست گرفته اند.
نیروهای داعش که بخشهایی از خاک عراق و سوریه را در دست دارند، روز پنجشنبه (٩مهر ماه ٩٤) با سلاح و یک خودرو بمبگذاری شده به نیروهای محافظ یکی از بندرهای نفتی اصلی لیبی حمله کردند.
علاوه بر این، دو بندر اصلی دیگر لیبی به نامهای اس سیدر در شرق کشور و راس لانوف از ماه دسامبر پارسال بسته هستند و دلیل آن هم درگیریهای مسلحانه نیروهای وابسته به دو دولت رقیب لیبی گزارش شده است. چندین میدان نفت لیبی ماههاست که توسط مخالفان دولت بسته شده اند و خطوط لوله آنها مسدود شده است.
تا قبل از سال ٢٠١١ که مردم علیه قذافی انقلاب کردند، این کشور حدود ١,٦ میلیون بشکه نفت خام تولید می کرد. اما در سالهای اخیر تولید این کشور در بهترین حالت حتی به نصف آن زمان هم نرسیده که به دلیل مشکلات متعددی است که در نحوه کار کردن و انجام امور در داخل شرکتهای نفتی لیبی توسط کارکنان رخ داده است.
دولت رسمی لیبی از شرکتهای نفتی خواسته است که قراردادهای خود را با شرکت نفت ملی طرابلس کنار گذارند ولی بسیار از شرکای نفتی لیبی می گویند که این کار را نمی توانند بکنند چون بیشتر زیرساختهای صنعت نفت لیبی در طرابلس و اطراف آن واقع شده است.