کی یف پیش از امضای توافقنامه از مسکو گاز می خرد

به گزارش نفت دیلی، اوکراین قصد دارد پیش از امضای توافقنامه نهایی برای خرید زمستان گاز از روسیه، از این کشور گاز وارد کند.

ولادیمیر دمچشین، وزیر انرژی اوکراین اعلام کرد که احتمال می رود کی یف پیش از امضای توافقنامه عرضه زمستانی گاز روسیه به اوکراین، از مسکو گاز وارد کند.

پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات سه جانبه میان مقامهای انرژی اوکراین، روسیه و اتحادیه اروپا در وین (١٠ تیرماه) درباره قیمت گاز دریافتی کی یف از مسکو و تمدید یک توافقنامه سه ماهه دیگر، شرکت نفتوگاز اوکراین اعلام کرد که دیگر از روسیه گاز وارد نمی کند.

ولادمیر دمیچشن، وزیر انرژی اوکراین پس از این تصمیم کی یف گفته بود که کی یف زمستان امسال را بدون گاز روسیه نیز سر می کند و قطع دریافت گاز روسیه تاثیری بر ترانزیت گاز به اروپا نخواهد داشت.

در حالی که پس از مدتی دمیچشن اعلام کرده بود که با توجه به نیاز شدید گاز برای مصرف زمستان، اوکراین در حال برنامه ریزی برای از سرگیری واردات گاز از روسیه است.

اوکراین در حال مذاکره با روسیه برای خرید بسته زمستانی گاز این کشور برای انتقال به اروپاست. بیش از ٤٠ درصد گاز اروپا از طریق اوکراین به این قاره منتقل می شود.

روسیه تاکنون قیمت ٢٣٠ دلار برای هر یکهزار مترمکعب از گاز خود را پیشنهاد کرده و مذاکرات سه جانبه روسیه، اوکراین و اروپا در حال پیشرفت است.

قرار است در ماه نوامبر قرارداد این توافق به امضا برسد.

بر این اساس و پس از توافق، اوکراین باید به روسیه حدود ٥٠٠ میلیارد دلار پرداخت کند که از محل منابع کمیسیون اتحادیه اروپا تأمین خواهد شد.

دیمیتری مدودوف، روز دوم مهرماه حکم قیمت گاز صادراتی روسیه به اوکراین را ساعاتی پیش از مذاکرات مربوط به تنظیم بسته زمستانی عرضه گاز مسکو و کی یف میان دو طرف در بروکسل، امضا کرد.

بر اساس این حکم، قیمت گاز صادراتی روسیه به اوکراین در سطوح مشابه عرضه گاز طبیعی به کشورهای هم مرز اوکراین تنظیم شده است، اما مسکو قیمت تعیین شده برای بسته زمستانی را که از یکم ماه اکتبر (٩ مهرماه) تا ٣١ دسامبر (١٠ دیماه) ادامه خواهد داشت، اعلام نکرده است.

وکراین اعلام کرده است که قیمت ٢٢٠ دلار به ازای هر یکهزار مترمکعب گاز دریافتی از روسیه قابل قبول خواهد بود، در حالی که مسکو رقم ٢٥٠ دلار را مناسب تر می داند.

مسکو و کی یف پارسال توافق کردند که در یک بسته زمستانی روسیه به ازای هر یکهزار مترمکعب و با پیش پرداخت ١٠٠ دلار تخفیف به اوکراین بدهد

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هفته گذشته درحاشیه یه همایش سرمایه گذاری در شهر سوچی واقع در جنوب این کشور با بیان این که دامه مذاکرات سه جانبه روسیه، اوکراین و اتحادیه اروپا در ماه نوامبر خواهد بود، گفته بود: قیمت گاز روسیه با تخفیف ٢ یا ٣ دلار در حدود ٢٣٠ دلار در هر ١٠٠٠ متر مکعب گاز طبیعی برای اوکراین خواهد بود.

در همین حال فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، پس از مذاکرات نورماندی ٤ اعلام کرده بود: بسته زمستانی گاز برای اوکراین امضا و یک جلسه اضافه نیز درباره این موضوع در اوایل نوامبر برگزار می شود.

اوکراین تاکنون توانسته است ١٥ میلیارد و ٨٠٠ میلیون متر مکعب گاز طبیعی را در تأسیسات ذخیره سازی زیر زمینی خود ذخیره کند.

وزیر انرژی اوکراین پیش تر اعلام کرده بود که کی یف در زمستان به حدود ١٩ میلیارد متر مکعب گاز نیاز دارد و باید کسری خود را از روسیه وارد کند.

اوکراین بخشی از گاز خود را در زیر زمین ذخیره می کند تا برای زمستان با مشکل روبرو نشود.

مسکو و کی یف پارسال در مورد تأمین گاز زمستان با تخفیف ١٠٠ دلار برای هر هزار مترمکعب به شرط پیش پرداخت از طرف اروپا و اوکراین به توافق رسیدند.

مهلت توافقنامه یاد شده در یکم ژوئیه امسال ( ١٠ تیرماه ١٣٩٤) به پایان رسید و از آن پس تاکنون هیچ توافق جدیدی صورت نگرفته است.

مسکو همچنین در ماه ژوئیه پس از این که گازپروم اعلام کرد که کی یف قادر به پیش پرداخت برای دریافت گاز درآینده نبوده است، عرضه گاز را به اوکراین متوقف کرد.

اتحادیه اروپا حدود یک سوم گاز مصرفی مورد نیاز خود را از روسیه دریافت می کند و حدود نیمی از این مقدار از خط لوله ترانزیتی واقع در خاک اوکراین تامین می شود.

اوکراین هم اکنون به روش وارونه از اسلواکی، مجارستان و لهستان گاز دریافت می کند، ترانزیت گاز اسلواکی هم اکنون با ظرفیت کامل در حال انجام است؛ لهستان نیز می تواند روزانه حدود چهار میلیون مترمکعب گاز به اوکراین صادر کند.

کشمکشهای داخلی اوکراین میان نیروهای دولتی و گروههای جدایی طلب این کشور که از سوی روسیه حمایت می شوند، روابط میان مسکو و کی یف را تیره کرد. البته روسیه هر گونه دخالت مستقیم نظامی را در نا آرامیهای اوکراین تکذیب می کند.

دولت اوکراین و کشورهای غربی مسکو را به دخالت نظامی در ناآرامیهای اوکراین متهم کرده بودند.

مسکو هم اکنون به دلیل نقش آفرینی در بحران اوکراین و اشغال شبه جزیره کریمه و الحاق آن به خاک خود، تحت تحریمهای اقتصادی و مالی غرب است، اگر چه کاخ کرملین اتهام ها از سوی غربی ها را مبنی بر کمک مسکو به شورشیان در شرق اوکراین رد می کند.

گازپروم در زمستان سالهای ٢٠٠٦-٢٠٠٥ و ٢٠٠٩-٢٠٠٨ به دلیل اختلافها بر سر قیمت، عرضه گاز به کی یف را متوقف کرد، که این شرایط سبب کاهش فشار گاز ارسالی به کشورهای اروپایی که گاز مسکو را از طریق خط لوله ترانزیتی در خاک اوکراین دریافت می کند، شد




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد