به گزارش نفت دیلی، بیژن زنگنه وزیر نفت صبح امروز در کنگره نفت و نیرو طی سخنانی از عزم این وزارتخانه برای مبارزه با فساد خبر داد و گفت: به شرکتهای خارجی توصیه می کنم از هرگونه برخورد و مذاکره با افراد فاسد بپرهیزند چون نه تنها به اعتبار خود خدشه وارد می کنند بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از دست می دهند.
بیژن زنگنه کنگره نفت و نیرو با اشاره به این که دوران تحریم شرائط خاصی داشت که تمام شده است، گفت: در دوران پساتحریم باید با شفافیت کامل به انجام معاملات بویژه معاملات دولتی اقدام کرد.
وی با تاکید بر این که شرکتهای خارجی علاقمند کار در صنعت نفت ایران باید بدانند اراده مسئولان نظام کار سالم و شفاف است، تصریح کرد: ما از انگلهای فاسدی که می خواهند در این شرائط خون ملت را بمکند بیزار و متنفریم.
وزیر نفت با بیان این که ایران در یک مبارزه بی امان با فساد است، اظهار کرد: به شرکتهای خارجی توصیه می کنم از هرگونه برخورد و مذاکره با افراد فاسد بپرهیزند چون نه تنها به اعتبار خود خدشه وارد می کنند بلکه فرصت حضور در ایران را نیز از دست می دهند.
زنگنه با بیان این که دسترسی به مقامهای ارشد صنعت نفت در دوران پساتحریم تسهیل خواهد شد تا جلو هرگونه فساد گرفته شود، گفت: عده ای از افراد که هیچ توانمندی جز حقه بازی ندارند و در دوران تحریم این موضوع تخصص آنها شده سعی دارند از فضای پساتحریم نهایت استفاده را ببرند.
وی ادامه داد: لزومی ندارد شرکتها با این گونه افراد کار کنند و بهتر است به صورت مستقیم با مقامهای ارشد نفت مذاکره کنند.
وزیر نفت با بیان این که کشور با تدبیر دولت و هدایت و حمایت مقام معظم رهبری توانست مشکلات موجود در فضای بین المللی را حل کند و وارد فضای جدید در رابطه خود با جامعه جهانی شود، گفت: خوشبختانه همین امروز اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا همه تحریمهای هسته ای علیه ایران را بر مبنای توافق برجام لغو کردند.
زنگنه با اشاره به این که این تصمیم حداکثر ظرف دو ماه آینده با انجام اقدامهای لازم از سوی ایران اجرایی می شود، اظهار کرد: امروز سر آغازی برای همکاریهای مشترک میان کشورهای مختلف با ایران است.
وی با بیان این که ما برای توسعه ایران به سرمایه گذاری و توسعه فناوری بویژه در حوزه نفت نیاز داریم، گفت: فناوری جدید، بازار صادراتی، منابع مالی و سرمایه نیاز ایران در دوران پساتحریم است.
وزیر نفت با اشاره به این که تحریمها در عین قطع تبادلات و دوری ایران از فناوری روز دنیا سبب رشد توانمندی فناورانه بومی در برخی بخشها شده است، افزود: تفاوتهای بسیاری میان ایران امروز و دوران پیش از تحریم بخصوص در بخش نفت و انرژی وجود دارد.
زنگنه ادامه داد: شرکتهای داخلی در سالهای اخیر شاهد تحولات بزرگی بوده اند و توانسته اند این فشارها را تحمل و از آن با قدرت عبور کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که این همایش نقطه شروعی برای آغاز همکاری میان ایران و شرکتهای خارجی برای رشد پرشتاب در پساتحریم باشد.
بازپسگیری سهم ایران از بازار
زنگنه با بیان این که اولویت نخست ایران در شرائط پساتحریم بازگرداندن سهم از دست رفته ایران از بازار است، افزود: ایران در نخستین قدم سهم خود را که به دلیل تحریم از دست داده بود باز پس خواهد گرفت.
به گفته وی، مشتریان سنتی ایران مایل به این امر هستند.
وزیر نفت به ضرروت انتقال فناوری در شرائط پسا تحریم تاکید کرد و با اشاره به برگزاری کنفرانس آی پی سی در تهران گفت: بخش بالادستی نفت بخش مهمی است که علاقمند به استفاده از فناوری بویژه برای افزایش بازیافت نفت از میدانهای در حال تولید است که برخی از این پروژه ها قرار است در کنفرانس آی پی سی به سرمایه گذاران معرفی شود.
زنگنه با بیان این که فرصتهای سرمایه گذاری به بخش بالادستی خلاصه نمی شود، گفت: فرصتهای استتثنایی در بخش پایین دستی و بویژه احداث واحدهای ان جی ال، پتروشیمی و پالایش وجود دارد.
به گفته وی، توسعه صادرات گاز به صورت ال ان جی، مینی ال ان جی و خط لوله نیز از اولویتهای مهم ایران در پساتحریم است.
٥٠ میلیارد دلار یارانه بخش انرژی
وزیر نفت در ادامه، زمینه دیگر همکاری با شرکتهای خارجی را در بخش صرفه جویی انرژی عنوان کرد و گفت: هم اکنون شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و برای آن به سرمایه گذاری خارجی نیاز داریم.
زنگنه افزود: با وجود کاهش قیمت نفت در بازار های جهانی، ایران بین ٤٠ تا ٥٠ میلیارد دلار یارانه پرداخت می کند.
وزیر نفت در پایان سرمایه گذاری مستقیم از سوی شرکتهای خارجی، همکاری مشترک میان شرکتهای ایرانی و خارجی برای تولید محصول مشترک و استفاده از نیروی کار آمد ایرانی را به عنوان راهکارهای همکاری عنوان کرد.