به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان از افزایش صادرات گاز ایران به آذربایجان در سال ٢٠١٧ میلادی خبر داد.
هیک هاروتیونیان دیروز (سه شنبه، ٢٨ مهرماه) اعلام کرد که انتظار می رود واردات گاز طبیعی ارمنستان از ایران در سال ٢٠١٧ افزایش یابد و ایروان نیز صادرات برق به ایران را نیز افزایش می دهد.
ایروان و تهران در ماه اوت برای اجرای پروژه احداث خط سوم انتقال برق دو مداره ٤٠٠ کیلو ولتی از ارمنستان به ایران یک قرارداد امضا کردند.
قرارداد احداث خط سوم انتقال برق دو مداره ٤٠٠ کیلو ولتی میان ایران و ارمنستان میان بانک توسعه صادرات ایران و شرکت هایون ارمنستان امضا شد.
براساس این قرارداد بانک توسعه صادرات ایران ٨٣ میلیون یورو از ١٠٧ میلیون و ٩٠٠ هزار یورو هزینه احداث این خط را برعهده میگیرد تا این پروژه طی ١٨ ماه برای تبادل برق میان ایران و ارمنستان به بهرهبرداری برسد.
هاروتیونیان گفت: ساخت و تکمیل احداث خط سوم انتقال برق ١٨ ماه به طول می انجامد.
هزینه اجرای این پروزه حدود ١٢٠ میلیون دلار برآورد شده است.
در همین حال، یرواند زاخاریان، وزیر انرژی ارمنستان روز دوازدهم مهرماه پس از دیدار با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در ساختمان مرکزی وزارت نفت پیش بینی کرده بود که پروژه احداث خط سوم انتقال برق دو مداره ٤٠٠ کیلو ولتی میان ایران و ارمنستان در سال ٢٠١٨ میلادی به پایان می رسد.
گفته بود: امیدواریم که بتوانیم از ظرفیت خط لوله صادارتی گاز ایران- ارمنستان و خطوط کنونی انتقال برق ایران به ارمنستان و خط سوم انتقال برق که قرار است احداث شود، به طور کامل بهره گیریم.
ایران و ارمنستان سال ٢٠٠٤ میلادی (١٣٨٣ شمسی) یک قرارداد تهاتر گاز و برق امضا کردند، مدت این قرارداد ٢٠ ساله است.
دو خط کنونی انتقال برق میان دو کشور ظرفیت انتقال ٣٠٠ مگاوات برق را دارد و بیش از این نمیتوان از آنها در مبادله برق میان دو کشور استفاده کرد.
ارمنستان از اواسط سال ٢٠٠٩ واردات گاز از ایران را آغاز کرده است.
معاون وزیر انرژی ارمنستان با بیان این که خط سوم انتقال برق سبب افزایش تهاتر گاز و برق ایران و ارمنستان می شود، بدون اشاره به ارقام خاصی، گفت: باید از ظرفیت بالای خط لوله صادرات گاز ایران به ارمنستان بیشتر بهره گیریم.
وزیر انرژی ارمنستان پیش تر در این باره گفته بود: احداث خط سوم انتقال برق میان ایران و ارمنستان سبب می شود که حجم مبادلات کنونی میان دو تهران و ایروان به پنج برابر سطح کنونی افزایش یابد.
ارمنستان ذخایر هیدروکربنی اندکی دارد و برای تامین انرژی مورد نیاز خود، به واردات سوخت و یک نیروگاه هسته ای که در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق ساخته شده، وابسته است.
با توجه به اختلافهای سیاسی با آذربایجان، همسایه نفتخیز شرقی و ترکیه، همسایه غربی ارمنستان، ایروان نیازهای انرژی خود را از ایران و گرجستان تامین می کند.