به گزارش نفت دیلی، چنانچه شرایط جوی مناسب باشد، نخستین عرشه فاز ١٩ پارس جنوبی تا ١٠ روز آینده در آبهای خلیج فارس نصب می شود.
مسعود جزایری، مجری فاز ١٩ در شرکت تاسیسات دریایی پیشرفت سکوی فاز ١٩ پارس جنوبی را ٩٥ درصد اعلام کرد و افزود: با بهرهبرداری از تولید این سکو، ظرفیت گازی کشور بیش از یک میلیارد فوت مکعب افزایش مییابد.
به گفته وی نخستین عرشه فاز ۱۹ پارس جنوبی که از جمله پروژههای موسوم به ۳۵ ماهه است دیروز (٩ آبانماه)، یارد خرمشهر را برای نصب در این میدان گازی ترک کرد.
مجری فاز ١٩ در شرکت تاسیسات دریایی گفت: معمولا برای عملیات پیش راهاندازی و راهاندازی سکوها در دریا به پنج ماه زمان نیاز است، با این حال با تجربهای که شرکت تاسیسات دریایی طی سالهای اخیر کسب کرده است؛ در صورت مساعد بودن شرایط جوی، امیدواریم بتوانیم این زمان را کوتاه کنیم.
جزایری با اشاره به برنامه وزارت نفت مبنی بر تولید گاز از یک ردیف فاز ١٩ تا پایان امسال، تصریح کرد: در بخش دریا مشکلی برای ارسال گاز فاز ١٩ به خشکی وجود ندارد.
وی ادامه داد: عرشه ۲۷۰۰ تنی یاد شده، در مدت سه سال گذشته در یارد شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در خرمشهر ساخته شده است و حدود دو هفته گذشته، عملیات بارگیری و مهاربندی این سکو بر روی بارج حامل آن انجام گرفته است.
جزایری با بیان اینکه این سکو ظرفیت فرآورش بالغ بر یک میلیارد فوت مکعب را داراست، تصریح کرد: عملیات حمل دریایی این سازه سنگین حدود ۵ روز طول میکشد که پس از آن عملیات نصب عرشه آغاز خواهد شد.
براساس این گزارش، قرار است بعد از انجام عملیات نصب عرشه فاز ١٩C ، بلافاصله عملیات هوکاپ (اتصال بخشهای مختلف سازه)، پیش راهاندازی و راهاندازی سکو آغاز شود.
براساس برنامه ریزیهای انجام شده با کارفرما، سکوی یاد شده بعد از نصب، در ابتدا فرآورش ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز مربوط به سکوی SPD٢ فاز یک را برای انتقال به پالایشگاه فاز ۱۹برعهده خواهد داشت.
با بهره برداری از چاههای سکوی فاز ١٩C ، این سکو ظرفیت فرآورش یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی (گاز تولیدی سکوی SPD٢ و فاز ۱۹) را خواهد داشت.
پروژه فاز ۱۹ در ناحیه غربی مخزن مشترک پارس جنوبی قرار گرفته و تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تنبک (حدود ۲۱۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر) با مساحتی در حدود ۲۱۸ هکتار میان پالایشگاههای فازهای ۱۱ و ۱۲ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.
در پالایشگاه گاز فاز ۱۹ پارس جنوبی روزانه حدود ۵۷ میلیون مترمکعب مخلوط گاز ترش، میعانات گازی، آب و دیگر ناخالصیها از تاسیسات دریایی دریافت و پس از پالایش به محصولات قابل مصرف بدل میشود.