به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت مصر معتقد است که با بازگشت نفت خام ایران به بازارهای جهانی، حجم انتقال نفت با خط لوله سامد نیز افزایش خواهد یافت.
طارق المولی در حاشیه مجمع سرمایه گذاران مصر در لندن با استقبال از بازگشت نفت خام ایران به بازارهای جهانی به خبرگزاری رویترز گفت: قاهره پیش بینی می کند به محض بازگشت ایران به بازار نفت حجم انتقال نفت با خط لوله سامد افزایش می یابد.
سامد (SUMED)، که مالکیت و اداره پایانه سیدی کریر در مصر را بر عهده دارد، نیمی از سهامش در اختیار شرکت دولتی اجیپشین جنرال پترولیوم است، گروهی از چهار کشور عربی خلیج فارس از جمله عربستان، کویت، امارات و قطر نیز مالیکت نیمی دیگر از این شرکت را در اختیار دارند.
از زمان حصول توافقنامه جامع هسته ای میان ایران و کشورهای گروه ٥+١ در وین در ماه ژوئیه ایران بارها اعلام کرده است که قصد دارد تولید و صادرات نفت خام خود را بلافاصله پس از لغو تحریمها افزایش دهد و جایگاه پیشین خود را در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به عنوان دومین تولید کننده این سازمان به دست آورد.
وزیر نفت مصر گفت: ایران پیش تر از طریق خط لوله سامد با ما کار می کردند، ایرانیها پیش تر محموله های نفت خام خود را در مخازن ذخیره سازی پایانه العین السخنه و بندر سیدی کریر ذخیره می کردند.
المولی افزود: دوباره فعالیتها در سامد افزایش خواهد یافت و البته ما مشکلی نداریم، اما اکنون با ایران در حال مذاکره نیستیم.
خط لوله سامد به طول ٣٢٠ کیلومتر از پایانه العین السخنه در خلیج سوئز تا بندر سیدی کریر در غرب اسکندریه در مدیترانه امتداد دارد.
آمریکا ماه گذشته میلادی اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را تصویب کرد، اگرچه هنوز تحریمها تا زمان عملی شدن کامل تعهدهای ایران پابرجا خواهد بود.
مصر که روزگاری صادر کننده انرژی بود هم اکنون به دلیل افت تولید نفت و گاز به یک وارد کننده خالص بدل شده است، این کشور در تلاش است که ذخایر کشف شده خود را برای رهایی از کمبود انرژی هر چه زودتر توسعه دهد و به مرحله بهره برداری برساند.
عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر به تازگی قراردادهای اکتشافی مصر با شرکتهای بین المللی را تصویب کرد، همچنین شرکت ایتالیایی انی که به تازگی موفق به کشف بزرگترین میدان گازی به نام ظهر در دریای مدیترانه شد در نظر دارد در سریعرتین زمان ممکن این ذخیره گازی را توسعه دهد و به مرحله تولید برساند.
المولی گفت: اکتشاف در صحرای غربی مصر را قادر می سازد تا تولید نفت خود را یکنواخت حفظ کند، در حالی که اکتشافهای جدید افت تولید در میدانهای قدیمی این کشور آفریقایی را جبران خواهد کرد.
وی اعلام کرد: تولید نفت خام مصر ظرف دو سال آینده در سطوح ٧٠٠ هزار بشکه در روز یکنواخت می ماند، اما از این پس به دلیل بهره برداری از چاههای جدید افزایش تولید نیز انتظار می رود.
وزیر نفت مصر تصریح کرد: تثبیت تولید نفت خام در سطوح کنونی در نوع خود یک موفقیت به شمار می رود زیرا ما با بهره برداری از چاههای جدید جلو روند طبیعی کاهش تولید را خواهیم گرفت.
المولی اظهار کرد: انتظار می رود در سال ٢٠١٧ یا ٢٠١٨ زمانی که گاز از میدان فراساحلی گازی ظهر و میعانات گازی از میدانهای دلتای نیل غربی به مرحله بهره برداری می رسند، با افزایش تولید رویرو شویم و در آن زمان احتمال می رود سطح تولید از این مقدار فراتر رود.
المولی در ماه سپتامبر پس از شریف اسماعیل، که تلاش کرد دوباره سرمایه گذاران خارجی را به مصر بازگرداند، به عنوان وزیر نفت جدید مصر منصوب شد.
مصر در سالهای اخیر به منظور پاسخگویی به تقاضای رو به رشد انرژی در این کشور در صدد افزایش تولید نفت و گاز است.
این کشور آفریقایی با جمعیت ٨٦ میلیون نفری برای تولید برق به شدت به گاز نیاز دارد، اما به دلیل نبود پایانه ای برای فراورش ال ان جی و تبدیل دوباره این ماده به گاز، با مشکل روبروست.
قاهره به دلیل پرداخت یارانه های سنگین برای سوخت با مشکل هزینه بالا در تامین تقاضا روبرو شده و این موضوع مصر را از یک کشور تولید کننده انرژی به یک وارد کننده بدل کرده است.
شرکتهای بزرگ نفتی انی ایتالیا، بی پی انگلیس، شرکت انگلیسی-هلندی شل و توتال فرانسه طی ماههای گذشته میلادی از امضای قراردادهای جدید اکتشافی با مصر خبر داده بودند.