به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت گفت: چنانچه مذاکرههای فنی و اقتصادی ایران و بلژیک به نتیجه برسد، تاسیسات شناور تولید گازطبیعی مایع شده (FLNG) این کشور به منطقه خارک آمده و برای نخستین بار ایران از طریق این تاسیسات به تولید LNG اقدام میکند.
پس از دیدار با پیتر دوکرم، وزیر تجارت خارجی بلژیک، درباره محور مذاکرات دو طرف، تصریح کرد: بلژیکیها نیز مانند سایر کشورها ایران را بازار بزرگی میدانند که باید در آن فعال شوند.
وی گفت: ما نیز توانمندیها و فرصتهایی را که در ایران وجود دارد به آنها معرفی و تاکید کردیم محصولات تولیدی را علاوه بر بازار ایران به بازار منطقه صادر کنند.
وزیر نفت ادامه داد: شرکتهای بلژیکی قبل از تحریمها در زمینه ارائه خدمات مهندسی در دریا و فعالیتهای زیست محیطی فعال بودند و با توجه به اینکه سطح معاملات آنها با ایران در کل کشور، یک میلیارد دلار بود بسیار اصرار دارند تا سطح معاملات به یک میلیارد دلار قبلی برگردد.
وی افزود: از دیگر بحثهای صورت گرفته میان دو طرف درباره FLNG (شناورهای مخصوص مایع سازی گاز) بود که در زمانی نه چندان طولانی، اگر دو طرف انعطاف داشته باشند و مذاکرات فنی و اقتصادی به نتیجه برسد، تاسیسات FLNG را به منطقه خارک آورده و برای نخستین بار ایران از طریق این شناورها به تولید LNG اقدام میکند.
وزیر نفت با اشاره به مذاکره برای ساخت لولههای ویژه صنایع نفت ادامه داد: با توجه به این که لولههای عادی در ایران ساخته میشود، شرکتهای بلژیکی تواناییهایی در ساخت لولههای ویژه دارند که قرار شد با شرکای ایرانی شان به ساخت این نوع لولهها بپردازند.
زنگنه افزود: همچنین درباره ذخیرهسازی زیرزمینی گاز و همکاری در بخشهای زیست محیطی نیز مذاکرههایی صورت گرفت که شرکتهای دو طرف ایرانی و بلژیکی باید این مذاکرات را ادامه دهند.
وی با بیان این که که بلژیک هیچ گاه خریدار مستقیم نفت ایران نبوده، افزود: بر این اساس بحثی نیز امروز در این باره صورت نگرفت؛ اما آنها علاقمند به سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی ایران هستند.
زنگنه درباره حضور شرکتهای بلژیکی در توسعه میدانهای نفتی نیز تصریح کرد: بلژیکیها شرکتی که بخواهد به توسعه میدان نفتی و گاز بپردازد، ندارند؛ البته آنها چندسال پیش شرکتی در این زمینه داشتند که با شرکت توتال ادغام شد.