به گزارش نفت دیلی، تقاضای جهانی نفت سال آینده میلادی بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
بر اساس گزارش ماه اکتبر اوپک تقاضای جهانی نفت در سال ٢٠١٦ نسبت به سال قبل یک میلیون و ٢٥٠ هزار بشکه در روز افزایش پیدا می کند که نسبت به پیش بینی قبلی آن حدود ٤٠ هزار بشکه در روز کمتر است.
تقاضای نفت در بین کشورهای قاره آمریکا، عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سه ماه سوم سال ٢٠١٥ نسبت به سال گذشته ٦٣٠ هزار بشکه در روز افزایش یافته است که یکی از مهمترین عوامل آن افزایش٢٠٠ هزار بشکهای تقاضای بنزین است.
در مقابل تقاضای فرآوردههای میان تقطیر در مجموع تغییر قابل توجهی نداشته است. در این راستا در سال ٢٠١٥ و ٢٠١٦ انتظار میرود که مهمترین عامل تعیینکننده در تقاضای نفت آمریکا تقاضای بنزین باشد که این فرآورده بیشتر در حمل و نقل کاربرد دارد.
در نتیجه میتوان گفت تقاضای نفت در آمریکا در حالت کلی متاثر از دو نوع عامل متفاوت است که یکی تاثیر مثبت بر تقاضا دارد و تاثیر دیگری منفی است. رشد اقتصادی مناسب در این منطقه عاملی است که تاثیر مثبت بر تقاضای نفت دارند اما در مقابل بالا رفتن بهرهوری وسایل نقلیه و همچنین جایگزینی سایر سوختها عواملی هستند که تاثیر منفی بر رشد تقاضا دارند. اما در مجموع به نظر میرسد که تاثیر عواملی که نقش مثبت دارد پررنگتر باشد اما بخشی از اثر آنها با عواملی که اثر منفی دارند خنثی میشود.
به عنوان مثال در مکزیک پیشبینی میشود که به علت فعالیتهای صنعتی قابل ملاحظه تقاضای نفت رشد یابد به ویژه افزایش تقاضای این کشور مربوط به بنزین و نفت کوره است.
کشور های اروپایی عضو OECD
تقاضا نفت در بین کشورهای قاره اروپا، عضو OECD بر اساس دادههای ماه اوت ٢٠١٥ در مقایسه با سال گذشته رشدی معادل با ٣٠٠ هزار بشکه در روز را دارند که در این میان نقش کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه و انگلیس از سایر کشورها مهمتر است.
عمده افزایش تقاضا در این چهار کشور اصلی مربوط به افزایش تقاضا در مورد گازوئیل، سوخت جت، گاز مایع و نفت کوره است. همچنین تقاضای بنزین تقریبا ثابت بوده و تغییر عمدهای نداشته است. همچنین عامل موثر دیگری بر روند صعودی تقاضای نفت در این کشورها تقاضای سوخت برای ماشینهای سواری است که به دنبال افزایش فروش ١١ درصدی ماه اوت حاصل شده است.
اما از طرف مقابل وجود سیاستهای مالیاتی که بر قیمتهای خرده فروشی سوخت در این کشورها وضع شده است تا حدی اثر منفی بر تقاضای نفت در این منطقه گذاشته است. در نهایت به علت وجود رشد اقتصادی قابل توجه در این کشورها در مجموع روند صعودی برای تقاضای نفت مورد انتظار است.
رشد ٢١٠ هزار بشکه ای تقاضا در آسیا
تقاضای نفت در عربستان بر اساس دادههای ماه اوت ٢٠١٥ در مقایسه با پارسال افزایشی معادل با ١٠٠ هزار بشکه در روز را داشته و به دو میلیون و ٨٦٠ هزار بشکه در روز رسیده است. تقاضا برای همه فرآوردهها به غیر از گازوئیل رشد داشته است. در این راستا تقاضا برای سوخت جت، نفتکوره، گاز مایع حدود ١٠ درصد رشد کرده است. تقاضا برای بنزین به علت افزایش حمل و نقل به علت تعطیلات تابستانی افزایش یافته است. همچنین تقاضا برای نفت کوره که برای خنکسازی هوا مورد نیاز است نیز ٥٦ هزار بشکه در روز افزایش یافته است. در مجموع تقاضای نفت خاورمیانه در سال ٢٠١٥ حدود ١٩٠ هزار بشکه در روز نسبت به پارسال افزایش داشته و در سال ٢٠١٦ این رشد تقاضا به ٢١٠ هزار بشکه در روز خواهد رسید.