با 18 درصد افزایش محقق شد
ارسال 17 میلیارد مترمکعب گاز از منطقه چهار به مبادی مصرف

به گزارش نفت دیلی، مدیر منطقه چهار عملیات شرکت انتقال گاز ایران با تاکید بر پایداری شبکه انتقال، از ارسال 17 میلیارد متر مکعب گاز در سال گذشته به مبادی مصرف خبر داد.

سید مجید منبتی در گفت و گو با خبرنگاران با بیان این که استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و بخشی از سمنان و یزد، زیرپوشش این منطقه عملیاتی قرار دارند، افزود: سال گذشته، روزانه 530 میلیون مترمکعب (در اوج زمان مصرف) گاز ارسالی پالایشگاه های و گاز وارداتی، از شبکه 33 هزار کیلومتری کشور به مبادی مصرف منتقل شد که سهم منطقه چهار از آن به 55 میلیون متر مکعب در روز رسید.

وی گاز ارسالی به مبادی مصرف از منطقه چهار را در سال پیش نسبت به سال پیش از آن با رشد 18 درصد، 14 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب اعلام و تصریح کرد: بخش عمده این حجم گاز ارسالی در صنایع عمده ای همچون سیمان، ریخته گری، آلمینیوم و نیروگاه ها مصرف شده است.

مدیر منطقه چهار شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: تا بهره برداری از فازهای جدید، تولید گاز افزایش نخواهد یافت؛ از این رو چنانچه حجم گاز وارداتی روزانه 15 تا 20 میلیون متر مکعب باشد، امسال انتقال گاز تغییر چندانی نسبت به سال گذشته نخواهد داشت.

منبتی با یادآوری این که سال گذشته بیش از 17میلیارد متر مکعب گاز از این منطقه به مبادی مصرف ارسال شده است، افزایش این حجم جا به جایی گاز را منوط به افزایش فرآورش پالایشگاه گاز خانگیران و افزایش واردات خواند.

وی گفت: این منطقه عملیاتی با بهره گیری از 4300 کیلومتر خط لوله، گاز تحویلی از پالایشگاه شهید هاشمی نژاد(خانگیران) و گاز واردتی را با استفاده از تاسیسات تقویت فشار بنا شده در نقاط مختلف ازجمله فاروج و رضوی به مبادی مصرف ارسال می کند.

منبتی با بیان این که دریافت گازطبیعی از مبادی تولید یا واردات و انتقال آن به نقاط تعیین شده داخلی یا پایانه صادراتی، بهره برداری، حفظ، نگهداری و تعمیرات خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار، تامین شبکه های مخابراتی مورد نیاز در مسیر خطوط لوله و تاسیسات، همچنین برنامه ریزی و راهبری عملیات انتقال گاز با رعایت استانداردها، از وظایف مهم حوزه انتقال گاز است، بر همگامی این حوزه عملیاتی با راهبردهای کلان شرکت ملی گاز، درجهت تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه پنجم و افق 1404 تاکید کرد.

سهم 20 درصدی فعالیت های منطقه چهار در برنامه پنجم

مدیر منطقه چهار شرکت انتقال گاز ایران گفت: در پایان برنامه پنجم با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش تولید گاز، حجم انتقال گاز شیرین در خطوط لوله با 200 میلیون متر مکعب در روز افزایش به روزانه 750 میلیون متر مکعب خواهد رسید و منطقه چهار عملیات نیز در بخش انتقال این حامل انرژی، سهم 20 درصدی را به خود اختصاص خواهد داد.

وی تصریح کرد: به تناسب اهداف کلان برنامه پنجم توسعه، افزایش حجم تولید گاز و انتقال این حامل انرژی، احداث خطوط انتقال گاز و تاسیسات تقویت فشار، همچنین مراکز بهره برداری توسعه خواهند یافت؛ به طوری که طول خطوط کنونی به 44 هزار کیلومتر و تاسیسات تقویت فشار گاز نیز به 101 مورد افزایش خواهد یافت.

منبتی تصریح کرد: هم اکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور 63 درصد است که تا پایان برنامه پنجم توسعه به 70درصد خواهد رسید و این مهم سبب گسترش فعالیت حوزه انتقال و مناطق عملیاتی این حوزه خواهد شد.

60 درصد سرمایه صنعت گاز در حوزه انتقال نهفته است

مدیر منطقه چهار شرکت انتقال گاز ایران، انتقال گاز را حوزه ای سرمایه ای در صنعت گاز نامید و گفت: بیش از 60 درصد سرمایه ریالی صنعت گاز کشور، در بخش انتقال گاز ایران نهفته است.

وی با توجه به این میزان سرمایه در انتقال گاز، بر لزوم توانمندسازی کیفی و کمی کارکنان تاکید و تصریح کرد: منطقه چهار، گام های موثری در زمینه استقرار نظام آراستگی، نظام مشارکت و تعالی سازمانی، همچنین تشکیل کمیته های جنبی، از جمله کمیته سلامت برداشته است که تلاش می شود با بهره گیری بهینه از آنها بتوان در جهت هرچه روز آمد شدن نیروی انسانی و تجهیزات این منطقه گام برداشت.

منبتی بازرسی های فنی را در کارآیی تجهیزات و تاسیسات مهم برشمرد و گفت: در این زمینه نیز، فعالیت های گوناگونی انجام شده که نشت یابی 3400 کیلومتر خط لوله، همچنین 420 کیلومتر پیگ رانی هوشمند و بیش از 500 کیلومتر پیگ رانی معمولی، از آن جمله است و امسال نیز پیش بینی می شود به همین میزان عمل شود.

مدیر منطقه چهار شرکت انتقال گاز ایران با بیان این که همه فعالیت های تعمیراتی، در قالب فعالیت های تعمیرات پیشگیرانه (پی ام) انجام می شود، تاکید کرد: با اجرای این نظام مدیریتی، هم اکنون افزون بر کاهش هزینه، زمان تعمیرات اساسی تجهیزات در مقایسه با چند سال گذشته به یک سوم کاهش یافته است.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد