۸۶ درصد سوخت نیروگاهها امسال از گاز تامین می‌شود

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل توانیر با بیان این که تامین سوخت نیروگاهها امسال نسبت به پارسال از وضع مطلوبتری برخوردار است، گفت: میزان تحویل گاز از سوی وزارت نفت برای نیروگاهها در سال جاری، از رشد ۱۶ درصدی برخوردار بوده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با مطلوب عنوان کردن وضع سوخت نیروگاهها در زمستان امسال نسبت به سال گذشته و این که در حالی وارد فصل سرما می‌شویم که ذخایر سوخت نیروگاهها نسبت به پارسال وضع مطلوبتری نشان می‌دهد، گفت: سیاست ما مصرف حداکثری گاز و مصرف حداقلی سوخت مایع بخصوص مازوت است و استفاده بیش از ٨٦ درصدی از گاز تا این موقع سال، رکوردی بی‌نظیر در زمینه مصرف سوخت گاز و کاهش سوخت مایع است.

آرش کردی افزود: به‌طور میانگین، روزانه به ١٥٠ میلیون لیتر سوخت معادل برای گذر از زمستان نیاز خواهیم داشت که امیدواریم با سناریوهایی که تعریف شده، روزانه دست کم یکصدمیلیون مترمکعب گاز دریافت کنیم و چنانچه زمستان سخت با برودت بالا در پیش نداشته باشیم، به مشکل خاصی برخورد نمی‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر با بیان این که مصرف سوخت گازوییل ٥٠ درصد و سوخت مازوت در نیروگاهها ٣٠ درصد کاهش پیدا کرده است، اظهار امیدواری کرد که چنانچه گاز مصرفی نیروگاهها به‌طور کامل تأمین شود، سوخت مایع از چرخه سوخت نیروگاهی حذف شود.

وی با بیان این که در سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ شاهد رشد ٣٤ درصدی تحویل گاز از سوی وزارت نفت بوده‌ایم، افزود: امسال نیز نسبت به سال گذشته شاهد رشد ١٦ درصدی گاز تحویلی به نیروگاهها بودیم و از سوخت مازوت و گازوییل به عنوان سوخت دوم در شرائط  تحویل نشدن گاز و بحرانی استفاده خواهیم برد.

کردی میزان گاز تحویلی به نیروگاهها را در سال گذشته ٧٠ درصد عنوان کرد و افزود: از ابتدای سال تا پایان مهرماه، ٨٦ درصد مصرف نیروگاهها از سوخت گاز، ٨ درصد مازوت و ٦ درصد گازوییل تأمین شده است.

مدیرعامل توانیر با اشاره به برنامه بخش برق برای پرداخت مطالبات پیمانکاران و تولیدکنندگان بخش خصوصی  اظهارکرد: با استفاده از اسناد خزانه اسلامی بخشی از مطالبات براساس میزان مطالبات پیمانکاران پرداخت خواهد شد و تلاش بر این است که مجوز ارائه یکهزار میلیارد تومان اسناد نیز از دولت اخذ شود.

وی با بیان این مطلب که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر از لحاظ الزامات زیست محیطی و تنوع بخشی به منابع تأمین انرژی کشور یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر بوده است، گفت: توسعه انرژیهای نو سیاستی است که از سوی وزیر نیرو با جدیت پیگیری می‌شود و به همین منظور اعتبارات مناسبی در کنار جذب سرمایه گذار در سال جاری به این امر اختصاص یافته و وزیر نیرو نیز با اصلاح نرخ خرید تضمینی برق منابع تجدیدپذیر کار مهمی را در این راستا به انجام رسانده است.

کردی ادامه داد: سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) نیز به منظور جذب سرمایه‌گذار اقدامهای مبسوطی را انجام داده و به تازگی نیز قراردادهای قابل توجهی را با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در دست اقدام دارد؛ امیدواریم امسال ٩٥ شاهد تحولات بسیار بزرگی در زمینه عقد قرارداد و احداث و بهره‌برداری از این نوع نیروگاهها باشیم.

مدیرعامل توانیر هدفگیری صنعت برق کشور را برای برنامه ششم توسعه، افزایش سالانه حدود ٥٠٠ تا ١٠٠٠ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور دانست.

ایجاد ٥ هزار مگاوات نیروگاه جدید

مدیرعامل توانیر مدیریت در مصرف برق و احداث نیروگاههای جدید را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و ادامه داد: در اثر کاهش تلفات فنی می‌توان بخشی از انرژی تولیدی را ذخیره کرد که این میزان می‌تواند به کاهش تولید برق در نیروگاهها منجر شود.

وی اضافه کرد: در جهان هر دو شیوه به موازات هم پیش رفته و کاهش مصرف و سرمایه‌گذاری برای احداث نیروگاههای جدید به‌صورت همزمان انجام می‌شود.

کردی افزود: هر مدلی از مدیریت مصرف را بخواهیم ارائه دهیم، در نهایت برای افزایش راندمان شبکه نیازمند ایجاد ٥ هزار مگاوات نیروگاه جدید و از رده خارج کردن نیروگاههای قدیمی با راندمان ٢٠ درصد خواهیم بود.

کردی ادامه داد: هم اینک ١٧ هزار مگاوات نیروگاه گازی قابل تبدیل به سیکل ترکیبی با راندمان ٣١ تا ٣٢ درصد موجود را می‌توانیم، به راندمان تا ٤٧ درصد افزایش دهیم.

افزایش بهره‌وری نیروگاهها اجتناب‌ناپذیر است

مدیرعامل توانیر با بیان این مطلب که در مباحث تولید برق، افزایش بهره‌وری نیروگاههای موجود اجتناب ناپذیر است، افزود: نیروگاههایی با راندمان  ٥٨ تا ٦٢ درصد وجود دارند که می‌توان روی آنان سرمایه‌گذاری کرده و نیروگاههای قدیمی را با راندمان پایین از شبکه خارج کرد.

وی تصریح کرد: در سالهایی که رشد اقتصادی فنی را شاهد بوده‌ایم، کاهشی در میزان مصرف انرژی نداشته‌ایم و این به معنای افزایش سهم بخش غیرمولد در مصرف انرژی است که به عنوان زنگ خطری در مصرف انرژی محسوب می‌شود.

کردی اضافه کرد: چنانچه رشد اقتصادی ٥ تا ٧ درصدی را به عنوان هدف در نظر بگیریم، قطعاً با رشد مصرف، برق عددی نزدیک به ٨ درصد را تجربه خواهد کرد که این موضوع با توجه به کاهش سرمایه گذاریها در صنعت برق می‌تواند مولد چالشها و مشکلاتی برای تأمین انرژی برق شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد