به گزارش نفت دیلی، شکل گیری مفهومی با عنوان دیپلماسی انرژی از قدمتی به درازای ارتباط متقابل سیاست و اقتصاد در عرصۀ انرژی برخوردار است ولیکن تغییر و تحولات گسترده در عرصۀ بین المللی و اهمیت مقولات انرژی در عصر جدید، بر لزوم دقت نظر در این حوزه افزوده است.
توجه گسترده به دیپلماسی انرژی با توجه به این که در دوران جدید برخورداری از انرژی و منابع آن به عنوان یکی از مولفه های اصلی قدرت در روابط بین الملل بدل شده و از این قابلیت برخوردار است که جایگاهی ویژه و تاثیرگذار برای کشورهای برخوردار از مواهب ایجاد کند، این زمینه را فراهم کرده که بسیاری از سیاستمدارن کشورهای مختلف برای دستیابی به موفقیت در این حوزه تلا ش کنند.
جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از بازیگران عرصه انرژی با مشارکت فعال و ایفای نقش راهبردی در مجمع صادرکنندۀ گاز در پی منافع سیاسی و اقتصادی خود است.
مقالۀ «دیپلماسی انرژی جمهوری اسلامی ایران و مجمع کشورهای صادرکنندۀ گاز» با هدف امکانسنجی موفقیت جمهوری اسلامی ایران در رسیدن به اهداف خود در مجمع کشورهای صادرکنندۀ گاز، در پی پاسخگویی به این سئوال است که اهداف جمهوری اسلامی ایران از تلاش برای ایجاد مجمع کشورهای صادرکنندۀ گاز چه بوده و آیا این مجمع می تواند جمهوری اسلامی ایران را به اهداف خود برساند؟