به گزارش نفت دیلی، لیدرکرونیکل نوشت: سازمان اوپک (کشورهای صادرکننده نفت) از قدرت و ابزار لازم برای کنترل بهای جهانی نفت برخوردار نیست.
برخلاف دو نشست سابق اوپک که اعضای آن تصمیم گرفتند سهمیه تولید خود را در سی میلیون بشکه در روز ثابت نگه دارند، در صد و شصت و هشتمین نشست این سازمان در وین هیچ سقفی برای تولید آن اعلام نشد.
عبدالله البدری دبیرکل سازمان اوپک در یک کنفرانس خبری گفت« ما سقف دقیقی برای سهمیه این سازمان اعلام نکردیم و علت آن هم این است که قصد داریم با کشورهای غیرعضو اوپک مذاکرات بیشتری داشته باشیم تا ببینیم چگونه باید به اجماعی برای کمک به بازار برسیم».
این در حالی است که تحلیلگران می گویند این اقدام اوپک خیلی دور از انتظار نبود.
البته اعلام خبر تصمیم اوپک در نشست اخیر این سازمان در وین به افت شدید بهای نفت در بازارهای جهانی منجر شد.
به نظر می رسد عربستان سعودی و دیگر متحدانش در خلیج( فارس) برای رقابت با ایران و دیگر کشورها بیشتر ترجیح می دهند از سهم خود در بازار دفاع کنند، حتی اگر به قیمت کاهش بهای نفت تمام شود.
کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی باعث بروز اختلافات شدید در سازمان اوپک شده است به گونه ای که تنها چیزی که این کارتل می تواند درباره آن توافق کند، اصلا توافق نکردن است.
ایران به عنوان یکی از اعضای اوپک اعلام کرده است تا زمانی که میزان تولیدش را به حد قبل از تحریم ها نرساند، در هیچ برنامه این سازمان برای کاهش میزان تولید مشارکت نخواهد کرد.
به نظر می رسد بازارهای جهانی همچنان باید منتظر کاهش بیشتر بهای نفت خام باشند. افزایش ارزش دلار آمریکا نیز بر کاهش بهای نفت خام تاثیرگذار بوده است.
ایران که در گذشته در حدود چهار میلیون بشکه نفت در روز تولید می کرد و اکنون میزان تولیدش تقریبا نصف این میزان است، خود را آماده می کند پس از لغو تحریم های مرتبط با فعالیت های هسته ای اش در ماه های آینده، میزان تولیدش را به میزان سابق برساند.