به گزارش نفت دیلی، از آغاز دهه اول پژوهش در سال ١٣٧٩ تا کنون ١٥١ پروژه پژوهشی با اعتباری افزون بر ٧٩٠ میلیارد ریال در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اجرایی شده است.
باقر پورقاسم رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: تاکنون١٣١ پروژه با بودجه ١٣٠ میلیارد ریال پایان یافتهاند که از این تعداد ٦٢ پروژه با بودجهای بالغ بر ٢٣٠ میلیارد ریال از سوی مراکز علمی استان خوزستان انجام گرفته است.
وی رسیدن به تولید انبوه را از جمله افقهای پژوهشی این شرکت در سال ١٣٩٩ اعلام کرد و ساخت توربین سولار سنتار که سه سال پیش انجام شد و مته های حفاری را از جمله دستاوردهای پروژههای پژوهشی عنوان کرد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب با تاکید بر اهمیت پروژههای پژوهشی مرتبط با حوزه ازدیادبرداشت، گفت: از هر یکصد بشکه نفت در دل زمین، در حال حاضر تنها ٢٠ تا ٢٥ بشکه برداشت میشود و حدود ٧٥ درصد نفت در مخزن باقی می ماند که اگر بتوانیم این میزان را تنها یک درصد افزایش دهیم در مجموع ٥ میلیارد بشکه نفت افزایش تولید داشتهایم که معادل کل نفت تولیدی ٥ سال کشور است.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب، ادامه داد: در همین زمینه پروژههای پژوهشی بر روی میدانهای نفتی اهواز، گچساران، منصوری، کوپال، کرنج و بی بی حکیمه به دانشگاههای شیراز، صنعتی شریف، آزاد، نفت و پژوهشکده ازدیاد برداشت واگذار شده است که ظرف دو هفته آینده قراردادهای آنها منعقد میشود.
وی گفت: در این بخش در حال حاضر تعداد پروژههای جاری، منعقدشده و پایان یافته از مهرماه ٩٣ تا مهرماه ٩٤ به ترتیب ١٦٦، ١٤٨ و ٨١ پروژه است.
پورقاسم، ادامه داد: این پروژهها در حوزههای مهندسی مخازن، مهندسی و ساختمان، زمین شناسی، HSE ، فرآورش، بهرهبرداری،منابع انسانی و... انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال ٩٤ مطابق آمار عملکرد پروژههای مصوب و در حال اجرا تا پایان سال دو برابر بودجههای مصوب پژوهشی جذب خواهد شد، این در حالی است که در بازه زمانی سالهای ٨٥ تا ٩٠ به طور متوسط ٢٤ درصد بودجههای مصوب جذب شده است.
پورقاسم با بیان اینکه در حال حاضر ٣٤ پروژه پژوهشی در حال تصویب هستند، اظهارکرد: همچنین ٢٢ پروژه در مرحله نهایی تصویبخواهی قرار دارند و بزودی نیز شاهد انعقاد قرارداد پروژه ساخت چهار کمپرسور جدید خواهیم بود.