جلوگیری از سوزاندن ١٢ میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت

به گزارش نفت دیلی، رئیس راه‌اندازی و تحویل‌گیری طرح آماک با بیان این‌که با راه‌اندازی فاز نخست طرح آماک از سوزاندن ١٢ میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت جلوگیری شده است، پیشرفت فاز دوم این طرح را ٩٩ درصد اعلام کرد.

سید مرتضی میرنصیری طرح آماک را از طرحهای مهم شرکت ملی نفت ایران در زمینه زیست محیطی دانست که اجرای آن از سال ١٣٨٠ شروع شد.

به گفته میرنصیری طرح آماک شامل اجرای هفت ایستگاه تقویت فشار بنگستان اهواز ١، اهواز ٢، اهواز ٣، منصوری، آب تیمور، مارون ٣ و کوپال و ساخت یک پالایشگاه شیرین‌سازی متمرکز برای جمع‌آوری و شیرین‌سازی همه گازهای تولیدی این هفت ایستگاه تقویت فشار است.

رئیس راه‌اندازی و تحویل‌گیری طرح آماک تصریح کرد: نخستین واحد طرح آماک در سال ٨٣ راه‌اندازی و تا سال ١٣٨٧ مجموع هفت ایستگاه تقویت فشار و فاز نخست پالایشگاه شیرین‌سازی وارد مدار شد و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در حال حاضر فاز یک این پالایشگاه در مدار تولید قرار دارد و با توجه به حجم کنونی تولید نفت، روزانه حدود ١٥٤میلیون فوت مکعب گاز ترش را از ایستگاههای تقویت فشار گاز دریافت کرده و پس از شیرین‌سازی حدود ١٤٠ میلیون فوت مکعب گاز را به کارخانه گاز و گازمایع شماره ٨٠٠ ارسال می‌کند. 

میرنصیری تصریح کرد: از سال ٨٤ که تولید این پروژه شروع شد، توانستیم طبق طراحی از سوزاندن ٢٤٠ میلیون فوت مکعب گاز ترش در روز در مناطق نفتخیز جنوب جلوگیری کنیم.

رئیس راه‌اندازی و تحویل‌گیری طرح آماک گفت: به این ترتیب از ابتدای راه‌اندازی فاز نخست طرح آماک تاکنون از سوزاندن حدود ١٢ میلیارد مترمکعب گاز همراه نفت جلوگیری شده است. 

وی با بیان این‌که فاز نخست طرح آماک براساس طراحی آن به پایان رسیده است، ادامه داد: آنچه از اجرای فاز دوم این طرح مانده، جلوگیری از سوزاندن ١٠ میلیون فوت مکعب گاز است که ٧٥ درصد آن هم گاز CO٢ است. 

رئیس راه‌اندازی و تحویل‌گیری طرح آماک با اشاره به پیشرفت ٩٩ درصدی فاز دوم این طرح، تصریح کرد: هم اکنون در حال انجام آزمایشهای نهایی شامل فشارافزایی، نمزدایی و ارسال خوراک به پتروشیمی رازی هستیم.

میرنصیری افزود: براین اساس طرح آماک با هدف جلوگیری از سوزاندن حدود ٢٤٠ میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه نفت لایه بنگستان مخازن نفت اهواز، آب تیمور، منصوری، کوپال و مارون، از انتشار روزانه حجم قابل ملاحظه‌ای از  مواد آلاینده محیط زیست جلوگیری کرده است.

وی ادامه داد: همچنین ضمن پیشگیری از آلودگی هوا از طریق جمع آوری، آبزدایی و شیرین‌سازی گازهای ترش و تبدیل این گازها به گاز شیرین غنی، فرآورش گاز غنی تولیدی طرح در کارخانه‌های گاز و گاز مایع ٨٠٠/٧٠٠ و تولید مایعات گازی شیرین به منظور تامین کمبود خوراک مجتمع پتروشیمی بندر امام و گاز سبک به منظور تحویل به شرکت ملی گاز اجرا شده است




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد