به گزارش نفت دیلی، بررسیها نشان می دهد عرضه نفت نفت خام از سوی اعضای اوپک در ماه دسامبر سال ٢٠١٥ کاهش داشته اما هنوز در بالاترین حد خود قرار دارد.
تازه ترین برآوردهای رویترز نشان می دهد عرضه نفت خام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه دسامبر در پی افت به صادرات نفت خام عراق با کاهش روبرو شد، در حالی که صادرات نفت خام این کشور حاشیه خلیج فارس در ماه نوامبر رکورد شکنی کرده بود.
سطح تولید اعضای اوپک همچنان در بالاترین حد خود قرار دارد و این در حالی است که عربستان و دیگر تولیدکنندگان مطرح این سازمان به دنبال آن هستند تا سهم بازار خود را به قیمت از دست دادن درآمدهای نفتی خود حفظ کنند.
براساس اطلاعات به دست آمده رویترز از آمارهای حمل و نقل محموله های نفتی٬ منابعی در شرکتهای نفتی٬ اوپک و شرکتهای مشاوره ای٬ تولید نفت این سازمان در ماه دسامبر امسال به طور میانگین روزانه ٣١ میلیون و ٦٢٠ هزار بشکه بوده است، در حالی که این رقم در ماه نوامبر ٣١ میلیون و ٧٩٠ هزار بشکه در روز بوده است.
قیمت نفت خام در ١٨ ماه گذشته از سطوح بالای ١٠٠ به نصف رسیده است و در معاملات روز سه شنبه به پایین ترین سطح خود در ١١ سال گذشته رسید.
اعضای اوپک در نشست ٤ دسامبر خود تصمیم به ادامه سیاست تولید حداکثری خود برای خارج کردن رقبای غیر متعارف خود گرفتند.
به گفته کارستن فریش، یکی از تحلیلگران در موسسه کامرزبنک، احتمال این که عربستان تولید خود را کاهش دهد تا جا برای ورود نفت ایران باز شود نزدیک به صفر است.
عرضه تولید نفت خام اوپک از ماه نوامبر ٢٠١٤ تا کنون بیش از یک میلیون و ٤٠٠ هزار بشکه افزایش داشته تا اعضای این سازمان با پایین نگه داشتن قیمت نفت رقبای تولیدکننده نفت گران را از بازار خارج کنند.
در ماه دسامبر بیشتر کاهش تولید از سوی عراق رخ داد که تولید کل اوپک را نیز کاهش داد.
صادرات نفت خام عراق از پایانه های جنوبی این کشور در ماه دسامبر از رکوردی که در ماه نوامبر ثبت شده بود فاصله گرفت، اما انتظار می رود که در ماههای آینده این افت جبران شود.
محموله های صادراتی از منطقه کردنشین عراق در شمال این کشور از طریق پایانه جیهان ترکیه کاهش یافته است.
بر اساس این برآورد، عربستان نیز تا حدودی عرضه نفت خود را کاهش داد که دلیل آن افت تقاضا برای نفت خام این کشور در بازارهای جهانی گزارش شده است.
تولید نفت عربستان در ماه دسامبر ٢٠١٥ به ١٠ میلیون و ٥٦٠ هزار بشکه در روز رسید.
نیجریه نیز تولید خود را ٥٠ هزار بشکه در روز کاهش داد که دلیل آن توقف در صادرات نفت این کشور از تاسیسات نفتی براس ریور و بونی عنوان شده است.
تولید نفت ایران نیز که بارها از بازگشت به بازارهای جهانی نفت خام پس از لغو تحریمها خبر داده است، افزایش یافت؛ در همین حال تولید نفت خام کشورهای قطر و کویت نیز اندکی افزایش داشته است.