به گزارش نفت دیلی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: تاکنون سرمایه گذارانی از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، هند و اسپانیا به این شرکت مراجعه و اطلاعات پروژه های پیشنهادی را از ما دریافت کرده اند.
شهاب الدین متاجی ، با بیان این که شرکتها و کشورهای زیادی برای حضور در پروژه های پالایشی کشور به صورت فاینانس اعلام آمادگی کرده اند، گفت: تاکنون سرمایه گذارانی از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، هند و اسپانیا به این شرکت مراجعه و اطلاعات پروژه های پیشنهادی را از ما دریافت کرده اند، هم اکنون مشغول مذاکره هستیم تا در این زمینه به نتیجه برسیم.
وی ادامه داد: اولویت ایران در توسعه طرحهای پالایشی خود پروژه توسعه پالایشگاه اصفهان است، با اجرای این پروژه که بسیاری از کارهای طراحی تفضیلی و ساخت و خرید تجهیزات آن انجام شده، میزان تولید نفت کوره در این پالایشگاه کاهش می یابد، همچنین پروژه دیگر اولویت دار بهینه سازی پالایشگاه بندر عباس است که با اجرای آن تولید نفت کوره به شدت کاهش می یابد.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که با اجرای پروژه طرح فراگیر پالایشگاهی در منطقه سیراف گام مهمی از جهت جلوگیری از خام فروشی در کشور برداشته می شود، گفت: پیش بینی می شود طراحی تفصیلی هشت پالایشگاه موجود در این طرح تا اوایل تیرماه سال آینده به پایان برسد.
در شرائط فعلی ایران از نظر ظرفیت پالایش نفت در جایگاه یازدهم، از نظر تولید بنزین در جایگاه نهم و در زمینه تولید گازوییل در رده سیزدهم جهان قرار دارد اما از حیث تولید نفت کوره ایران به بزرگترین کشور تولیدکننده این محصول نفتی در جهان بدل شده است.
بر این اساس یکی از سیاستهای توسعه و ارتقای سطح کمی و کیفی صنعت پالایش نفت ایران در دوران پساتحریم اصلاح سبد تولید فرآورده های نفتی در پالایشگاهها با کاهش سهم نفت کوره به کمتر از ۱۰ درصد است.
از این رو تاکنون مذاکراتی با ژاپن، چین و کره جنوبی به منظور اجرای طرحهای بهبود کیفیت و اصلاح کمیت تولید فرآورده های نفتی در برخی پالایشگاههای قدیمی کشور همچون پالایشگاههای آبادان، اصفهان، بندرعباس و لاوان آغاز شده است.