به گزارش نفت دیلی، تنها دو هفته پس از آن که اعضای اوپک در نشست نوامبر ٢٠١٥ در وین در مقابل یکدیگر جبهه گیری کردند، اختلافهای اعضای این سازمان بر سر نحوه مدیریت قیمت نفت در بازار، این بار در اجلاس داووس علنی شد.
امانوئل ایبه کاچیکوو، وزیر نفت نیجریه که در یک نشست جانبی در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی می کرد، گفت: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) باید در کوتاهترین زمان ممکن نشست برگزار کند تا در میان بحران سقوط قیمت نفت، در سیاست خود مبنی بر وارد نشدن در موضوع قیمتها بازنگری کند.
با این وجود، خالد الفالح، رئیس هیئت مدیره شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان گفت: ریاض پیش از کاهش تولید کشورهای غیر عضو اوپک، تغییری در سیاست کنونی خود ایجاد نخواهد کرد.
وی افزود: اگر دیگر تولیدکنندگان مایل به همکاری باشند، عربستان همکاری خواهد کرد، اما عربستان نقش عامل ایجاد موازنه در یک نبود توازن ساختاری را که اکنون رخ داده است، ایفا نخواهد کرد.
با این حال، نمایندگان دو کشور نفت خیز غیرعضو اوپک یعنی آذربایجان و روسیه که در این نشست سخنرانی کردند، امید بسیاری نسبت به این که قادر به حل بن بست کنونی باشند، اظهار نکردند.
کاچیکوو همچنین در مصاحبه تلویزیونی با بلومبرگ گفت: نیجریه و چند کشور دیگر اوپک خواستار تشکیل اجلاسی پیش از نشست سران در دوم ژوئن هستند و با وجود مشخص نبودن برگزاری چنین اجلاسی، بر سر مناسب نبودن قیمتها اختلاف نظر دارند.
بنابر این گزارش، سخنان وزیر نفت نیجریه در پی نامه نگاری ونزوئلا به دیگر اعضای اوپک و پیشنهاد تشکیل نشست اضطراری بیان می شود.
عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت در اوپک از کاهش تولید خودداری کرده و هدف از این اقدام را اشباع بازار برای کاستن تولید کشورهایی اعلام کرده که قیمت تمام شده نفت برای آنها بالاست.