بازگشت ایران تأثیر فوری بر بازار گاز جهان ندارد

به گزارش نفت دیلی، پایان تحریمهای انرژی ایران سبب نمی شود که عرضه گاز طبیعی در جهان در کوتاه مدت افزایش یابد.

پس از پایان تحریمهای ضد ایرانی، تهران برای افزایش عرضه نفت خام و گاز طبیعی خود گام برداشته است، اما تأثیر افزایش عرضه گاز ایران در بازارهای جهانی، بزودی مشاهده نخواهد شد.

مدیران شرکتهای انرژی اعلام کردند با توجه به زمان لازم برای ایجاد زیرساختها و انعقاد قراردادهای فروش، گاز ایران پیش از سال ٢٠٣٠ میلادی در اروپا عرضه نخواهد شد.

پایان تحریمها سبب شده است به طور همزمان، امکان فروش نفت و گاز ایران فراهم و زمینه برای سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی ایران فراهم شود.

آندره استراک، مدیر بازرگانی شرکت آلمانی آر دبلیو ئی، گفت: در شرایط کنونی قیمت، تشویق افراد برای تقبل ریسکهای مربوط به سرمایه گذاری در ایران، دشوار است؛ راهی دراز در پیش خواهد بود.

اطلاعات شرکت بی پی نشان می دهد که ایران یک تریلیون و ٢٠١ میلیارد فوت ذخایر گاز طبیعی در اختیار دارد، در حالی که طبق آخرین آمار مؤسسه یوروگس مصرف گاز اروپا در سال ٢٠١٤ میلادی به ٤١٢ میلیارد متر مکعب (١٤ تریلیون و ٥٠٠ میلیارد فوت مکعب) می رسید.

محمد حسن ابوترابی فرد، معاون رئیس مجلس ایران، جمعه (٢ بهمن) در سفر خود به پراگ، گفت: برای رساندن گاز ایران به اروپا، به تلاشهای خود شتاب می دهیم؛ اینها گامهایی بزرگ است و برای رسیدن به نتایج ملموس، به برنامه ریزی و کار بسیار نیاز داریم.

با توجه به این که ایران هیچ مسیری برای صادرات گاز به خاک اروپا ندارد، ایجاد تأسیسات صادراتی، یکی از گامهای مهم برای آغاز صادرات گاز ایران به این قاره است. با این حال، ایران اکنون امکان صادرات گاز به کشورهای همسایه خود، ترکیه و عراق، را دارد و مذاکره برای ساخت یک خط لوله صادرات گاز به هند با هزینه چهار میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار، در جریان است.

رینهارد میتشک، از مدیران شرکت اتریشی او ام وی، گفت: هنگامی که ایران به صادرکننده خالص گاز تبدیل شود، مسئله مهم این است که صادرات آن از راه خط لوله انجام می شود و یا ال ان جی؛ این مسئله هنوز قطعی نیست.

کارلو مالکارنه، مدیرعامل شرکت سنام، متصدی مدیریت شبکه گاز ایتالیا، اعلام کرد که آماده کردن مقدمات صادرات گاز ایران به اروپا، ١٥ سال طول می کشد.

مایکل میسینگر، رئیس شرکت معامله گر گاز واتنفال نیز اعلام کرد که ذخایر گاز طبیعی ایران می تواند تأثیری چشمگیر در بازار گاز اروپا داشته باشد، اما اکنون برای سخن گفتن از این اتفاق زود است.

طبق برآورد مسئولان ایرانی، این کشور برای توسعه صنعت گاز خود، به ٦٢ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد.

از سوی دیگر، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، اعلام کرده است در دو سال آینده، همه فازهای پارس جنوبی به جز یکی از آنها، تکمیل می شوند و ظرفیت تولید این میدان، به ٧٠٠ میلیون متر مکعب می رسد.

شرکتهای خارجی از همکنون برای مشارکت در فروش نفت ایران آماده شده اند؛ رینر سیل، مدیر عامل او ام وی اعلام کرد که این شرکت پیش از آغاز تحریمها، در توسعه دو میدان نفتی در ایران همکاری کرده است و این همکاری، می تواند پایه فعالیت بلند مدت این شرکت در جمهوری اسلامی ایران باشد.

سیل گفت: پایان تحریمها برای همه ما یک فرصت است؛ ما امیدواریم اما نباید دچار توهم شویم، زیرا موفقیت به زمان نیاز دارد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد