سرانجام درآمدهای نفتی در هشت سال، رشد اقتصادی نبود!

به گزارش نفت دیلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در فاصله سالهای ٨٤ تا ٩٢، کشور به لحاظ درآمد نفتی سهم قابل‌توجهی را به دست آورد ولی سرانجام این شد که در سال ٩١ رشد اقتصادی کشور منفی شد.

کاظم جلالی در همایش بررسی اقتصاد مقاومتی در دوران پساتحریم افزود: دنیای امروز دنیای رقابت است و مبنای قدرت، اقتصاد است.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: با توجه به منابع غنی موجود در کشور، این سئوال مطرح است که چرا چنین وضعی داریم، امروز بسیاری از کشورها که منابع غنی زیرزمینی کمتری دارند یا به‌کل فاقد آن هستند؛ وضعشان بهتر از ماست.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: کره جنوبی با ٥٠ میلیون جمعیت، دو هزار و ٢٧ میلیارد دلار و کشور چین با یک میلیارد و ٣٧٠ میلیون جمعیت چهار هزار و ٨٠٠ میلیارد دلار ذخیره ارزی دارند، بنابراین باید جواب سئوال اساسی را پیدا کنیم.

جلالی گفت: نیازمند این هستیم که به مسائل عمیق‌تر بنگریم و باید سهم تحریم و غیر تحریم را از یکدیگر تفکیک کنیم. آیا نمی‌شد پرونده کشور به شورای امنیت نمی‌رفت؟

وی افزود: در آن هشت سال، کشور به لحاظ درآمد نفتی سهم قابل‌توجهی را به دست آورد ولی سرانجام این شد که در سال ٩١ رشد اقتصادی کشور منفی شد.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس افزود: امروز دولت در عرصه‌های اقتصادی بزرگ‌شده است و شاهد هستیم که در سال ٩٠ هزینه‌های جاری کشور ٨٨٠ هزار میلیارد بود و امروز این هزینه‌ها به ١٦٧ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته است.

جلالی با اشاره به این که شاید سئوال شود که دولت فعلی این مسائل را نمی‌داند، افزود: آن‌قدر گرفتاری برای دولت ایجادشده است که در اول هرماه دولت برای پرداخت یارانه‌ها عزا می‌گیرد.

وی افزود: در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ١٧ موضوع درزمینهٔ قانونگذاری برای کشور استخراج شد که یکی از آنها ایرادهای وارده بر نظام بودجه‌ریزی، اصلاح نظام بانکی و قانون انتصابات در کشور است.

جلالی گفت: باید به سمتی برویم، همان‌طور که جنگ را در دوران دفاع مقدس با اعتماد به مردم اداره کردیم که اقتصاد را هم از حالت دستوری خارج کنیم و خصوصی‌سازی جدی گرفته شود.

وی افزود: بسیاری از افراد می‌خواهند سرقت امید کنند، زیرا در بحث برجام به‌گونه‌ای عمل کردند که مناسب نبود و امروز نیازمند شادابی، امید و اتکاء مردم هستیم.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: امیدوارم همه در کنار هم قرار گیرند و راهکارهای اقتصادی و دقیق برای اقتصاد کشور را مبتنی بر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ارائه کنند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد