به گزارش نفت دیلی، یک اقتصاددان ایرانی گفت: با توسعه کامل پارس جنوبی حرکت موتور محرکه اقتصاد ایران شتاب می گیرد، متاسفانه طی دهه های گذشته به دلیل نبود سیاستها و ساختارهای اقتصادی، ایران نتواسته آن طور که باید و شاید در بخشهای ارزش آفرین سرمایه گذاری کند.
جمشید پژویان ، با بیان این که یک دهه پیش خودروهای برقی با سرعت نهایت ٤٠ کیلومتر هر هشت ساعت باید شارژ می شدند، گفت: امروز فناوری به حدی رسیده است که همان خودروها با سرعت بیش از ٢٠٠ کیلومتر در ساعت می تواند بیش از ٧٠٠ کیلومتر را بدون شارژ دوباره طی کند، این موضوع حکایت از سرعت جایگزینی انرژیهای جدید به جای سوختهای فسیلی مثل نفت و گاز است.
وی ادامه داد: با تولید انبوه وسایل و تجهیزاتی که با انرژیهای تجدید پذیر و جدید قیمت تمام شده این تجهیزات به شدت کاهش می یابد و این به معنی از رونق افتادن تجهیزات و خودروهای با سوخت فسیلی است.
این کارشناس اقتصادی پیش بینی کرد: طی یک دهه آینده بشر به شدت به سمت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر همچون انرژی خورشیدی خواهد رفت، فراموش نکنیم که هم اکنون میلیاردها تن زغال سنگ در کشورهای اروپایی به دلیل هزینه بالای استخراج و ایجاد آلودگی بدون استفاده باقی مانده است و ممکن است این اتفاق برای منابع نفتی ما نیز رخ دهد.
پژویان با تاکید بر این که کشور عربستان و روسیه با کاهش جهانی قیمت نفت بیشترین ضرر را در میان تولید کنندگان نفت می بیند، گفت: سرعت این کشورها برای عرضه نفت خود به بازار به این دلیل است که آنها پیش بینی می کنند که منابع نفتی خود به دلیل استفاده نکردن زیر زمین خواهد ماند، از این رو ما هرچه بیشتر و سریعتر در منابع هیدروکربوری خود سرمایه گذاری می کنند تا از منابع نفتی خود بیشتر سود ببرند، در این میان نباید نگران مسائل تولید صیانتی از مخازن مشترک باشیم، زیرا بهتر است از منابع به دست آمده تولید نفت و گاز برای نسلهای آینده در زمینه فناوریهای جدید و انرژیهای نو سرمایه گذاری کنیم.
وی بزرگترین مزیت توسعه همه جانبه و شبانه روزی میدان پارس جنوبی را اشتراک این میدان با کشور قطر دانست و گفت: امروز اهمیت سرمایه گذاری در این میدان از همه صنایع دیگر بیشتر است، چون باید بتوانیم تا آن جایی که ممکن است سهم بیشتری را از این میدان به دست آوریم.
این کارشناس اقتصادی توسعه میدان پارس جنوبی را راهبرد اصلی ایران در زمینه اقتصادی دانست و گفت: در صورت بهره برداری کامل این میدان سالانه بیش از ١٠٠ میلیارد دلار درآمد نسیب کشور می شود که می تواند در بخشهای مختلف سرمایه گذاری شود، البته برای تحقق این موضوع باید پیش از هر توسعه ساختارها و سیاستهای اقتصادی در دولت به صورت استاندارد و نظام مند شکل بگیرید، در غیر این صورت نمی توان شاهد بهره وری اقتصاد با درآمدهای پارس جنوبی بود، زیرا ما سالهاست با وجود درآمد سالانه بیش از ١٠٠ میلیارد دلار نتوانسته ایم اقتصاد قوی داشته باشیم.
پژویان تاکید کرد: باید منابع سرمایه گذاری در میدان مشترک پارس جنوبی وجود داشته باشد تا بتوان با سرعتی این میدان توسعه یابد که در کمترین زمان ممکن به رقیب خود یعنی قطر از نظر میزان تولید برسیم.