نیجریه به برنامه تثبیت تولید نفت می پیوندد

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت نیجریه گفت: ابوجا به برنامه تثبیت تولید نفت خام از سوی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) خواهد پیوست.

امانوئل ایبه کاچیکوو اظهار کرد: به نظر من در نشست دوحه تصمیمی گرفته می شود که تولید در سطح ماه ژانویه تثبیت شود.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال پس از توافق روسیه، عربستان، قطر و ونزوئلا در ماه فوریه برای توقف افزایش تولید خود، حدود ٥٠ درصد افزایش پیدا کرد و از ٢٧ دلار در ماه ژانویه برای هر بشکه که در ١٢ سال گذشته بی سابقه بود، فاصله گرفت.

قطر که ریاست دوره ای اوپک را نیز بر عهده دارد، به عنوان برگزار کننده این نشست از ١٣ عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و چند تولید کننده غیر عضو اوپک برای شرکت در این نشست دعوت کرده است.

محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز روز یکشنبه (یکم فروردین ماه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسقط گفته بود: عمان هنوز به نشست تولیدکنندگان عضو و غیر عضو اوپک در دوحه دعوت نشده است.

در همین حال ولادیمیر شکولنیک، وزیر انرژی قزاقستان ٢٧ اسفندماه اعلام کرده بود: قزاقستان هنوز به طور رسمی برای شرکت در نشست ١٧ آوریل تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک در دوحه دعوت نشده است.

با این حال، یک نماینده لیبی در اوپک گفت: لیبی به برنامه تثبیت تولید نفت در سطح ماه ژانویه که در جریان نشست چهارجانبه ماه آوریل عربستان، روسیه، قطر و ونروئلا در دوحه مطرح شد، نمی پیوندد.

تولید و صادرات نفت خام لیبی چند سالی است که به دلیل مشکلات داخلی این کشور به شدت کاهش  یافته است و احتمال افزایش تولید نفت این کشور به این زودیها بعید به نظر می رسد.

ایران نیز اعلام کرده است که پس از رساندن تولید خود به سطح پیش از تحریمها یعنی روزانه چهار میلیون بشکه به برنامه تثبیت تولید از سوی تولیدکنندگان بزرگ خواهد پیوست.

این در حالی است که ماه گذشته مقامهای کشورهای خلیج فارس گفته بودند هر گونه توافقی مشروط به حضور ایران خواهد بود که البته این اظهار نظر با پاسخ محکم وزیر نفت ایران روبرو شد که گفت: ایران تنها در صورتی به این توافق تن می دهد که صادراتش را از حدود ٢ میلیون بشکه در روز کنونی به دو برابر افزایش دهد.

در همین باره عبدالله سالم البدری روز دوشنبه (دوم فروردین ماه) در یک نشست خبری گفته بود: ایران می تواند در آینده به برنامه تولیدکنندگان برای تثبیت تولید نفت به منظور جلوگیری از افت بیشتر قیمت نفت در بازارها، به دیگر تولیدکنندگان ملحق شود.

وی درباره موضع ایران درباره نشست دوحه تصریح کرده بود: تهران نسبت به برگزاری این نشست اعتراضی ندارد و تنها چند شرط برای ملحق شدن به توافق تولیدکنندگان اعلام کرده که ممکن است در آینده به جمع آنها بپیوندد.

گفته می شود تولیدکنندگانی که این فریز را پذیرفته اند تحت فشار کاهش بی سابقه قیمتها، ایران را از این برنامه مستثنی کرده اند.

این در حالی است که ماه گذشته مقامهای کشورهای خلیج فارس گفته بودند هر گونه توافقی مشروط به حضور ایران خواهد بود که البته این اظهار نظر با پاسخ محکم وزیر نفت ایران روبرو شد که گفت: ایران تنها در صورتی به این توافق تن می دهد که صادراتش را از حدود ٢ میلیون بشکه در روز کنونی به دو برابر افزایش دهد.

هنوز مشخص نیست که چه کشورهایی در نشست دوحه شرکت خواهند کرد.

وزیر نفت نیجریه مدعی شد که در هر حال ایران به دلیل تولید اندک، تأثیر چندانی در بازار نداشته است و افزایش تولید این کشور مدتی طول خواهد کشید.

وی گفت: احتمال دارد ایران به برنامه تثبیت تولید ملحق نشود، اما ما در نشست دوحه شرکت می کنیم زیرا معتقدیم رشد کنونی عرضه نفت، خطرهای بسیاری را برای بازار در سال آینده به همراه خواهد داشت و ما به دنبال ثبات قیمتها هستیم.

نیجریه، بزرگترین تولیدکننده نفت خام در آفریقا، هم اکنون روزانه حدود ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه نفت تولید می کند که پیش تر گفته شده بود برنامه ریزیهای موجود تولید این کشور آفریقایی را به ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه افزایش خواهد داد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد