به گزارش نفت دیلی، در همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی»، نقش پژوهشگاه صنعت نفت در اجرای این سیاستهای راهبردی بررسی می شود.
پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به برگزاری همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» به عنوان بزرگترین هم اندیشی صنعت نفت دانش بنیان در ٢٨ فروردین ماه امسال، اعلام کرده است: در این همایش، نقش پژوهشگاه به عنوان قطب خلق و توسعه فناوری صنعت نفت و کشور در تحقق اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بررسی می شود.
بر اساس اعلام پژوهشگاه صنعت نفت، با توجه به تاکید سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر حفظ و توسعه ظرفیتهای تولید نفت و گاز به ویژه در میدانهای مشترک و همچنین افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، پژوهشگاه نیز بر آن است با بومیسازی برخی فناوریهای کلیدی، تشکیل شبکه فناورانه بینالمللی و اهتمام جدی به اقتصاد دانش بنیان و استفاده بهینه و حداکثری از امکانات موجود با افزایش بهره وری و درونزا و برون نگر کردن فعالیتهای خود و ارتقای تعاملات بین المللی، در این زمینه حضور موثرتری داشته باشد.
بر پایه این گزارش، رویکرد جدید پژوهشگاه صنعت نفت در تاسیس شرکتهای دانش بنیان و امکان مشارکت در قالبهای تجاری و جلب سرمایه گذاران و صاحبان فناوری موجب تسریع در استفاده از فرصتهای فناوری به عنوان ابزار توسعه اقتصاد پایدار خواهد شد و بر همین اساس، برگزاری چنین همایشهایی می تواند برای رسیدن به اهداف مراکز کلیدی و دانش بنیان از جمله این مجموعه بزرگ موثر باشد.
این همایش دارای هفت پنل تخصصی است و حمیدرضا کاتوزیان، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، ریاست پنجمین پنل همایش را بر عهده دارد. پنل پنجم با عنوان نقش ساخت ١٠ گروه کالاها و تجهیزات صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری- رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی برگزار می شود و در جریان آن، مباحثی مانند اقدامهای اجرا شده در جهت اجرای پروژه ١٠ گروه کالا بررسی می شود.
سید امیرعباس حسینی جانشین رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این همایش به عنوان دبیر پنل هفتم، توضیحاتی را درباره نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل به منظور تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان ارائه می کند.