به گزارش نفت دیلی، نقش نهاد تنظیم کننده مقررات در انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل به منظور تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان، در همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» بررسی می شود.
امیرعباس حسینی، قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت و دبیر پنل هفتم همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» ، با اشاره به برگزاری این همایش در ٢٨ فروردین ماه امسال، گفت: در این همایش، پنلی با عنوان «نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) در انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل به منظور تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان» با حضور نمایندگانی از سازمان ملی استاندارد ایران، مجلس شورای اسلامی، معاونت امور حقوقی ریاست جمهوری، وزارت نفت و ... برگزار می شود.
وی با تاکید بر تاثیرگذاری نهاد تنظیم کننده مقررات بر فرایندهای صنعت نفت، تصریح کرد: انتقال و توسعه فناوری و ارتقای ساخت داخل، دو رکن اساسی سیاستهای اقتصاد مقاومتی به شمار می رود و برای تحقق این اهداف با نگاه خلق درونزا و تعامل برون نگر، وجود نهاد تنظیم کننده مقررات ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
حسینی ابراز امیدواری کرد که در پایان پنل هفتم، چارچوب اولیه ای برای بررسی دقیق تر و تدوین طرحی جامع به منظور تبیین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات در صنعت نفت ایجاد شود.
این مقام مسئول با اشاره به نامگذاری سال ٩٥ تحت عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب، بر ضرورت اجرای اقدامهای کابردی در مسیر تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: پیاده سازی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در نهایت به افزایش ارزش افزوده به نسبت ستاده های خام و در نتیجه پایداری اقتصاد کشور منجر می شود و تبلور آن، کشور و به خصوص صنعت نفت را به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد ایران منتفع می کند.
همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» ٢٨ فروردین ماه امسال در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار و در جریان آن، عملکرد صنعت نفت در اجرای این سیاستها در قالب هفت پنل اختصاصی بررسی می شود.
بر پایه این گزارش، پنل نخست به بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت (اکتشاف و تولید) اختصاص دارد و در پنل دوم، نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه پایین دست این صنعت (صنایع پالایش؛ پتروشیمی و گاز) بررسی می شود.
نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان در پنل سوم و نقش شرکتهای یادشده در ارتقای توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری در پنل چهارم همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
نقش پروژه ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری-رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی-مهندسی در پنل پنجم و موضوع بهینه سازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فناوریهای بهینه سازی در پنل ششم بررسی می شوند. همچنین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان در دستور کار پنلهای ششم و هفتم همایش قرار می گیرد.