مسکو به دنبال افزایش سهم خود در بازار نفت آسیاست

به گزارش نفت دیلی، در حالی که کشورهای اروپایی در تلاشند تا وابستگی خود را به نفت روسیه کاهش داد، این کشور تلاش می کند سهم فروش نفت خود را در بازار آسیا افزایش دهد.

روند رو به افزایش واردات نفت خام اروپا از روسیه، این نگرانی را در ذهن قانونگذاران اروپایی ایجاد کرده است که در آینده نه چندان دور، مقامهای مسکو از صادرات نفت نیز همچون صادرات گاز طبیعی به عنوان ابزاری برای فشار براعضای این اتحادیه استفاده خواهند کرد.

برای پیشگیری ازوقوع این تهدید احتمالی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی سالهای اخیر همواره تشویق به کاهش وابستگی به واردات نفت خام از روسیه و تنوع بخشی به مبادی تامین نفت خام، موردنیاز خود شده اند. دراین راستا، در سال ٢٠١٥، قراردادهای مهمی میان برخی اعضای اتحادیه اروپا با دیگر صادرکنندگان در زمینه خرید نفت خام امضا شد که قرارداد میان کشور لهستان با عربستان از جمله مهمترین آنها بوده است.

جریان و اراده موردنظر برای تنوع بخشی به واردات نفت خام در میان اعضای اتحادیه اروپا به شکل تدریجی در حال به شکل گیری است و انگیزه اصلی برای این حرکت، تامین امنیت عرضه انرژی برای کشورهای عضو این اتحادیه است.

در سال ٢٠١٥ میلادی، از مجموع حدود ١٠ میلیون بشکه واردات نفت خام اتحادیه اروپا (٢٨ کشور) حدود ٣ میلیون و ١٠٠ هزار بشکه در روز(معادل ٣١درصد) از سوی روسیه تامین شد که نشان می دهد سهم روسیه در واردات نفت خام اتحادیه اروپا در مقایسه با سال ٢٠١٤، حدود ١,٥ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که در فاصله سالهای ٢٠١٢ تا ٢٠١٤ میلادی، روند واردات نفت خام اروپا از روسیه، سیر نزولی به خود گرفته و از رقم ٣ میلیون و ٢٥٠ هزار بشکه در روز به ٢ میلیون و ٨٩٠ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود.

در طرف مقابل، روسیه نیز که طی سالهای اخیر افزایش تولید و صادرات نفت خام را تجربه کرده است تلاش می کند تا با دستیابی به بازارهای جدید، سهم خود در سایر بازارها افزایش دهد. بدین منظور، میزان صادرات نفت خام این کشور به چین در سال ٢٠١٥ در مقایسه با سال قبل از آن به شکل قابل توجهی افزایش یافت و روسیه با سهم حدوداً ١٦ درصدی (میانگین١,١ میلیون بشکه در روز) در سال ٢٠١٥، توانست بالاتر از عربستان و در جایگاه نخست بزرگترین صادرکنندگان نفت خام چین قرار گیرد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد