صنعت نفت ایران بازاری ایده‌آل برای سرمایه‌ گذاران است

به گزارش نفت دیلی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران با بیان این که قیمت پایین تمام شده انرژی، نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده، ثبات سیاسی و امنیتی کشور در مقایسه با منطقه، از مهمترین مزیتهای حوزه انرژی در کشور است، گفت: عرصه نفت و گاز ایران با دارا بودن چنین امتیازهایی، بازاری ایده‌آل برای سرمایه‌ گذاران خارجی محسوب می‌شود.

منصور معظمی، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران معتقد است که هرگونه تاخیر در اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی، فرصتهای طلایی را از ایران و ارتقای صنعت نفت کشور دور می‌کند.

وی در این مورد گفت: بنگاهها و مدیرانی که بتوانند در دنیای پر تب و تاب کسب‌ و کار جهانی از فرصتها، بیشترین بهره را ببرند، برنده هستند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

معظمی با بیان این که قیمت پایین تمام شده انرژی، نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده، ثبات سیاسی و امنیتی کشور در مقایسه با منطقه، از مهمترین مزیتهای حوزه انرژی در کشور است، افزود: عرصه نفت و گاز ایران با دارا بودن چنین امتیازهایی، بازاری ایده‌آل برای سرمایه‌ گذاران خارجی محسوب می‌شود و در شرائطی که سایر کشورها رقابت شدیدی را برای جذب سرمایه‌ گذاران و بکارگیری توان شرکتهای بزرگ بین‌المللی ایجاد کرده‌اند، نباید با برخی سو تعبیرها این فرصت را از دست داد.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با اشاره به این که براساس سند برنامه ششم توسعه، حوزه نفت و انرژی کشور نیاز به جذب ١٨٠ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد، تصریح کرد: به طور قطع، این میزان سرمایه‌ گذاری را نمی‌توان از داخل کشور تامین کرد و باید مسیر ورود و حضور سرمایه‌ گذاران خارجی را فراهم کنیم که یکی از روشهای تامین منابع، مدلهای قراردادی است.

وی با بیان این که کشورها براساس نیاز خود، از مدلهای مختلف قراردادهای نفتی استفاده می‌کنند عنوان کرد: در ایران نیز مدل جدید قراردادهای نفتی چندی پیش تدوین شد که براساس مفاد آن، روی استفاده از توان ساخت داخل تاکید شده و سرمایه‌ گذاران و شرکتهای خارجی نیز برای حضور در صنعت نفت ایران باید بصورت همکاری با شرکتهای ایرانی و در داخل کشور اقدام کنند.

معظمی گفت: مدل جدید قراردادهای نفتی، این فرصت را برای بنگاههای داخل فراهم کرده است که بتوانند در مشارکت با شرکتهای بزرگ خارجی، توان و فناوری خود را ارتقا دهند.

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران با بیان این که نباید بیش از این اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی به عقب افتد، افزود: ابتدا باید یک اجماع عمومی در سطح کشور برای اجرای این سند شکل بگیرد و نهادها و مجامع ذی‌نفوذ را نسبت به آن به طور شفاف و صریح توجیه کرد.

وی با اشاره این که گرفتار شدن در مسائل حاشیه‌ای، جا ماندن از رقابت در عرصه بین‌المللی نفت و انرژی را برای ایران به بار خواهد آورد، تصریح کرد: در طول سالهای گذشته که ایران نتوانست سرمایه‌ گذاری مناسبی در حوزه نفت انجام دهد، کشور عراق از فرصت عدم‌ حضور موفق ایران نهایت استفاده را برد و شاهد آن خواهیم بود که در آینده‌ای نزدیک و در حدود ٥ سال آینده، این کشور تولید نفت خود را به ٧ میلیون بشکه در روز خواهد رساند.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد