به گزارش نفت دیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر ضرورت تدوین قوانین لازم برای مخازن مشترک نفتی و گازی با اجرای قراردادهای جدید نفتی تاکید کرد.
جواد کاشانی، در پنل «رویکرد متوازن در انعقاد قراردادهای بالادستی نفت و گاز» در حاشیه کنفرانس بهینه سازی قراردادهای نفت وگاز توجه به مخازن مشترک را در همکاریهای نفتی مورد توجه قرار داد و افزود: مدیریت حقوقی منابع مشترک بحثی جداگانه در سطح ملی و بین المللی بوده و امروز مورد توجه کشورها قرار گرفته است.
وی افزود: در سطح بین المللی دو دیدگاه براساس وجود ذخایر مشترک میان کشورها وجود دارد که نگاه نخست بحث ریاضت و نگاه دوم همکاری مشترک در بهره برداری را مورد توجه قرار داده است.
کاشانی با بیان این که هنوز یک قاعده بین المللی در مورد بکار گرفتن هیچکدام از دیدگاهها شکل نگرفته اعلام کرد: با این حال به نظر می رسد که ریاضت ممنوع شده و توصیه هایی در خصوص مشارکت مطرح می شود.
وی با بیان این که امروز کشورها در بهره برداری مشترک از مخازن مشترکشان به سطحی رسیده اند که می توان آن را در قالب قاعده عنوان کرد، گفت: طی دو سه سال گذشته افزون بر انگلستان و فرانسه، کشورهای آمریکا و روسیه با مکزیک و نروژ برای بهره برداری مشترک از مخازن خود قرارداد همکاری امضا کرده اند.
به گفته کاشانی، براین اساس لازم است تا در ایران نیز قوانین لازم برای مدیریت مخازن مشترک نفتی و گازی با اجرای قراردادهای جدید نفتی تدوین شود.
کنفرانس بین المللی بهینه سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز از با حضور اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبایی، اعضای هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، مدیران ارشد نفتی، اعضای برجسته کانون وکلا و دیگر کارشناسان در سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی آغاز بکار کرده است و ظهر امروز به کار خود پایان می دهد.