نخستین خط لوله کامپوزیتی انتقال نفت در کشور به بهره برداری رسید

به گزارش نفت دیلی، نخستین خط لوله کامپوزیتی انتقال نفت خام در کشور، به همت پژوهشگاه صنعت نفت در منطقه مارون استان خوزستان به بهره برداری رسید.

منصور بزمی، رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت ، در این زمینه گفت: پژوهشگاه با کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و با ابداع فرمولاسیون ساخت خط لوله کامپوزیتی انتقال نفت خام و تست و بهره برداری از این خط  لوله، گام بزرگی در مسیر حذف هزینه های خوردگی خطوط لوله برداشته است.

وی با بیان این که نخستین خط لوله کامپوزیت انتقال نفت خام کشور به طول ١٠ کیلومتر در موقعیت حدفاصل واحد مارون ٣ و ٤ به بهره برداری رسیده است، تصریح کرد: تاکنون استانداردهای خطوط لوله کامپوزیت در کشور وجود نداشت که در این پروژه، پژوهشگاه صنعت نفت نسبت به تدوین استانداردهای خطوط لوله کامپوزیتی نیز اقدام کرد؛ این استانداردها به تایید کمیته استاندارد شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب رسیده است.

بزمی با بیان این که استفاده از خطوط لوله کامپوزیت در کشور برای انتقال آب و پساب رایج است، ادامه داد: با اقدام پژوهشگاه صنعت نفت، استفاده از این نوع خطوط لوله در بحث انتقال نفت خام با میزان زیاد نمک و در فشار بالا نیز فراهم شد و با توجه به آزمایش موفق این خط لوله در مارون، امیدواریم دیگر شرکتهای تابعه نیز نسبت به استفاده از این نوع خط لوله اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از خط لوله کامپوزیتی در انتقال نفت خام، هزینه های خوردگی را به صفر می رساند.

بر پایه این گزارش، خط لوله کامپوزیتی انتقال نفت خام در منطقه مارون، با حضور عوامل اجرایی پژوهشگاه صنعت نفت، رئیس امور اجرایی طرح، رئیس بخش شرق شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون و سرپرست بهره برداری مارون ٣ افتتاح و راه اندازی شد. ابتدا و انتهای این خط لوله به مسافت سه کیلومتر، لوله فلزی است و مابین آن از لوله‌های کامپوزیتی استفاده شده است.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات:
     
    انگليسی فارسی
    تبليغات
    نظرسنجی
    وب سايت ما چگونه است؟
    عالی
    خوب
    قابل قبول
    متوسط
    ضعيف
    بد