به گزارش نفت دیلی ، گاز طبیعی بهدلیل برخورداری از ویژگیهای منحصر به فردی چون پایین بودن قیمت نسبی در مقایسه با سایر حاملهای انرژی، آلودگی کمتر محیطزیست و ارزش گرمازایی بالا، همواره یکی از تأمینکنندههای اصلی انرژی مورد استفاده بخشهای مختلف مصرفی و تولیدی کشور بوده است.
سیاست مدیریت انرژی کشور بر اساس افزایش بهرهوری هرچه بیشتر از منابع گاز طبیعی و افزایش سهم گاز در سبد مصرفی حاملهای انرژی، شعار اصلی برنامههای اقتصادی دولت است.
اهمیت این موضوع و ضرورت افزایش بهرهوری گاز مصرفی از طریق آزادسازی قیمت حاملهای انرژی در قالب اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها از یک سو و تعیین تأثیر اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بر سطح مصرف خانگی گاز طبیعی از سوی دیگر، الزام تعیین تأثیر آزادسازی قیمت گازطبیعی بر روی میزان مصرف گاز طبیعی را باعث شد.
نتایج حاصل از بررسی نشان میدهد که افزایش قیمت گاز طبیعی بهمنظور افزایش بهرهوری آن، در قالب اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها، به دلایل مختلف سبب کاهش میانگین مصرف روزانه گاز طبیعی در بخش خانگی طی دوره مطالعه نشده است. از این رو توصیه میشود که همزمان با اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها و واقعی کردن قیمت حاملهای انرژی، به دو عامل فضای اعمال سیاست و الزامات تأثیرگذاری آن نیز توجه شود.